Quantcast

ITV podepsala kontrakt s Astrou na další transpondér

| Tisk

logoSpolečnost SES Astra dnes oznámila, že podepsala dlouhodobý kontrakt s britskou ITV. Cílem kontraktu je rozšíření kapacity o dalších 16 Mbit pro ITV. Novou kapacitu bude ITV používat od října tohoto roku (10/2005) a bude určena pro nové služby a interaktivní programy.

Ferdinand Kayser, prezident a CEO SES Astra k tomu uvedl "ITV je největší komerční televizní síť a těší nás dlouhodobý zájem a úspěšná spolupráce s broadcasterem. ITV na Astře v současnosti používá 5 transpondérů".

Mick Desmond, předseda představenstva ITV Broadcasting událost okomentoval: "ITV pokračuje v úspěšné digitální strategii a proto potřebujeme další kapacitu pro naše další strategické plány. Věříme, že digitální televize bude hrát důležitou roli v udržení naší přední pozice mezi největšímu komerčními broadcastery ve Velké Británii; dodatečná kapacita umožní ITV vybudovat naši úspěšnou rodinu digitálních kanálů a nabídnout divákům digitální televize nejlepší programy a služby. ITV4 odstartuje na podzim tohoto roku, rok poté, co odstartoval program ITV3, který se stal nejúspěšnějším digitálním kanálem od svého startu. Společnost SES Astra byla přirozenou volbou k rozšíření kapacity, nejen proto, že dokazuje technické odborné znalosti ale také bezkonkurenční záložní kapacity."



ITV je největší komerční televizní síť, kterou v průměru sleduje 45 mil. lidí v typickém týdnu. ITV1 je program s veřejným posláním. Poskytuje pořady napříč všemi žánry včetně dramat, zábavy, zpravodajství, filmů a sportu. ITV2 je stanice určená především mladým divákům, kterou sleduje více jak 14 mil. domácností (více než 55 procent všech britských domácností) na Freeview (DVB-T), Sky Digital a v kabelových sítích. ITV2 poskytuje rozšíření programové nabídky ITV1 včetně amerických seriálů, filmů a sportu. ITV3 nabízí kvalitní dramata pro 14 mil. domácností (více nž 55% všech domácností ve V. Británii) přes digitální platformy ve Velké Británii. Stanice vysílá unikátní kolekci klasických a současných dramat, filmů, pravdivé příběhy a špičkové americké seriály.

SES Astra je největším provozovatelem DTH (direct to home) satelitního systému v Evropě. Programy přijímá více než 103 mil. domácností se satelitní nebo kabelovou televizí. Astra v současnosti provozuje 13 satelitů, které přenášejí přes 1400 analogových a digitálních TV a R programů, multimediálních služeb a přístupu k internetu.

redakce





Reklama




Vybrané články