Quantcast

Eurosport vysílá z nových prostor; brzy kompletně s českým komentářem

| Tisk

logoČeská verze panevropského sportovního kanálu Eurosport se přestěhovala do nových, modernějších prostor. Od 1.listopadu 2005 sledují diváci kabelových a satelitních sítí v České republice a na Slovensku českou verzi Eurosportu z nových prostor ze Sazka Arény.

"Na obchodním prstenci Sazka Arény u severního vstupu nalezla česká verze větší komfort oproti prostorám v Nuslích a zabudována byla také nová technika. I diváci se mohou přijít podívat až téměř do „kuchyně“, neboť z volně přístupného obchodního prstence je do redakce české verze Eurosportu skrz skleněné stěny vidět," uvádí Ondřej Krátoška, vedoucí vysílání české verze Eurosportu.

Jak dále uvedl, pro diváky Eurosportu připravuje jedno velké překvapení. Od 1.1.2006 bude kompletní sportovní program stanice Eurosport komentován do českého jazyka. Novinku uvítají především všichni zájemci, kteří vyhledávají sportovní přenosy ve srozumitelném jazyce.

Eurosport v češtině je k dispozici ve většině kabelových sítí v České republice a na Slovensku. Dále je k dispozici i v rámci satelitní platformy UPC Direct na družici Astra 19,2°E. Nově je Eurosport vysílán pro diváky UPC Direct z transpondéru holandské platformy Canal Digitaal (freq. 12,344 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4; signál zatím není kódován!). Důvodem k technické změně v distribuci je optimalizace programů na stávajících transpondérech a zlepšení technické kvality šířených programů.



Eurosport s českým komentářem se vysílá již 10 let. Začátkem letošního roku provozovatel představil program Eurosport 2, který přenáší programy, které se nevešly do vysílání stávajícího programu Eurosport. Eurosport 2 nahradil ve většině evropských kabelových a satelitních sítích program Eurosport News, který se dále šíří jen mimo Evropu.

Fotokolekce - viz sekce Galerie

redakce





Reklama




Vybrané články