Quantcast

Digitální televize Pohoda pro děti a mládež již na netu

| Tisk

logoV pátek 18.11.2005 zahajuje své vysílání na internetu zvuková podoba nové digitální Televize Pohoda - televize pro děti a mládež.

Tato televize žádá spolu s dalšími o licenci k vysílání v nově vytvořených digitálních multiplexech B či C. Obrazovou podobu této TV zatím není možné šířit, a tak vysílá na internetu www.tvpohoda.cz zvukový podpůrný program pro svou mateřskou televizní stanici.

Do plné přípravy na televizní vysílání se tak pustil osvědčený mediální tým, vycházející z Radia Čas, druhého nejposlouchanějšího neceloplošného soukromého rádia v České republice, doplněný o televizní odborníky a známé tváře showbyznysu. Tento tým v nedávné minulosti například vybudoval současnou síť rádií Hey v republice.

"Radia Hey jsou dnes v regionech již zavedenou značkou rádií s osobitým programem, jsou plně funkční a soběstačná. Ponecháváme si spolumajitelské úlohy a strategické řízení. Do výkonného řízení již nemusíme dále přímo zasahovat, a tak se nám uvolňují ruce pro náš další - srdeční cíl - televize pro děti a mládež", uvádí k tomu majitel Radia Čas a spolumajitel rádií Hey Radim Pařízek.

"I rádia, kterým jsme vdechli život, jsou většinou rodinného typu, kde děti a mládež mají své pevné místo. Proto je nám program televize pro děti a mladé blízký a bereme ho jako velkou výzvu. V této internetové podobě televize si chceme vyzkoušet a doladit jednotlivé principy stavby programu a jednotlivých programových prvků tak, abychom byli dostatečně připraveni na tuto nelehkou úlohu. V případě, že Televize Pohoda začne vysílat v digitálním multiplexu, zůstane tento internetový kanál i nadále jako podpůrný informační prvek k vysílání televize. Bude na něm nabídka programů, soutěže, textové podoby a podpora výukových a naučných programů, diskusní fórum apod," dodává k tomu Radim Pařízek, duše celého projektu.



"Na vysílání této TV se už připravují i známé tváře z různých dětských akcí. Své pořady už začínají chystat např. Václav Upír Krejčí, Iveta Bartošová apod. Zájem být při tom u nového druhu televize je u celebrit opravdu velký".

Cílem Televize Pohoda bude mladé diváky nejen bavit, ale zároveň vhodným a zajímavým způsobem také vzdělávat, často s jejich zapojením do her a zábavy s naučným kontextem. Pořady, zaměřené na novodobou osvětu, poznávání, zdraví, hobby, volný čas, lifestyle, stejně jako rady, jak co vyřídit a jak se pohybovat v současném světě, budou pravidelnou součástí vysílání, převážně orientovaného na jednotlivé vytčené věkové kategorie. Tady se počítá i s využitím grantů EU. Spojujícími články programu TV Pohoda budou jednak účast dětí a mládeže coby aktérů přímo ve vysílání a jeho přípravě, dále pak také hudba a hudební pořady, rodinné filmy a další.

Radim Pařízek





Reklama




Vybrané články