Quantcast

Viasat rozšířil nabídku o 10 nových programů

| Tisk

logoMezinárodní vysílací skupina MTG AB (Modern Times Group AB) rozšířila programovou nabídku o 10 nových televizních programů, které jsou za příplatek nabízeny divákům platformy Viasat (satelity Sirius 2/3, 5°E) v Estonsku, Lotyšsku a Litvě.

Mezi novými kanály v satelitní platformě Viasat jsou zastoupeny veřejnoprávní stanice a národní komerční televize - LTV a LNT v Lotyšsku, LTV v Litvě a také Discovery Channel, Cartoon Network, Turner Classic Moviews (TCM) a přední národní ruskou síť RTR Planeta. Navíc jsou v paketu Viasat nabízeny analogové terestrické TV stanice jako TV3 Estonia (Estonsko), TV3 Lithuania (Litva) a Tango TV Lithuania (Litva), které do konce února vysílaly v rámci testů. V paketu Viasat jsou již dlouhodobě nabízeny stanice TV3 Latvia a dva kanály 3+ a také Viasat History, Viasat Explorer, TV1000 Russian Kino a Viasat Sport 2 a Viasat Sport 3. Prémiový paket Viasatu nyní zahrnuje více než 40 stanic, které jsou dostupné ve všech třech zemích.

S rozšířením programové nabídky Viasatu vysílací skupina MTG dále oznámila, že zvyšuje poplatky za prémiovou nabídku. Cena programové nabídky Viasat Gold se v Estonsku zvýší z 229 na 299 estonských korun, v Lotyšsku z 9,9 na 13,5 lats a v Litvě ze 49 na 65 litas. Počet abonentů prémiového obsahu v baltském regionu se v loňském roce zdvojnásobil. Koncem roku 2005 koncern evidoval 38 tisíc abonentů.



Hans-Holger Albrecht, prezident a CEO společnosti MTG k tomu uvedl: "Toto je obecně rozvoj pro Viasat v baltském regionu a placenou televizi. Rozšířením programové nabídky o stanice Viasat a třetích stran budeme nabízet ještě větší balík programů našim abonentům. Prémiová programová nabídka Viasatu nyní obsahuje lokální komerční a státní kanály a také stanice mezinárodních vysílacích společností. Širší programový balík umožní Viasatu posílit pozici v baltském regionu."

Modern Times Group je mezinárodní vysílací skupina, která funguje ve více než 30 zemích po celém světě. MTG je největším provozovatelem nekódovaných ( FTA) a placených kanálů ve Skandinávii a Baltských zemích. Je také největším akcionářem největší nezávislé televizní sítě v Rusku a provozovatelem číslem jedna rozhlasových stanic v severní Evropě. Satelitní TV/R platforma Viasat nabízí balík programů, které jsou z 50% vlastní produkce. Řada stanic Viasatu se šíří v 19 zemích napříč Evropou, které může přijímat více než 60 milionů diváků.

redakce





Reklama




Vybrané články