Quantcast

CS LINK se připravuje na rozšíření nabídky

| Tisk

Domácí satelitní platforma CS LINK dnes dokončuje technické přípravy na zařazení dalšího programu do své nabídky. Dnes byla do areánu Kavčíh Hor, odkud se vysílá programová nabídka CS LINKu, dopravena a nainstalována další přijímací parabola o průměru 130 cm. Nová satelitní anténa bude patrně sloužit pro další plánovaný program platformy - Hustler TV, který odstartuje ve druhé polovině prosince. Signál bude provozovatel služby odebírat ze satelitu Sirius 2 (5°E).

V souvislosti s instalací nové přijímací antény bylo dnes kolem 9.hodině ranní z technických důvodů zhruba na 1/2 hodiny přerušeno vysílání filmového kanálu HBO na satelitu Astra 1D. Celá akce s instalací nové paraboly proběhla rychle, aby abonenti HBO mohli opět přijímat objednaný program.

Filmový kanál HBO je první z nových placených programů paketu CS LINK. Promo vysílání bylo odstartováno 23.listopadu 2006 na všech dekódovacích kartách firmy Gital (karty diGITALlink, "Gitalky"). Od začátku prosince mohou program přijímat již jen diváci, kteří si program zaktivovali a to buď na nových dekódovacích kartách ze speciální vánoční edice za 2499,-Kč (roční předplatné HBO v ceně 2000,- a dekódovací karta s 50% slevou /499,-/) nebo na stávajících kartách Gital pomocí kuponu v hodnotě 2000,-Kč (předplatné HBO na 12 měsíců). Aktivace programu probíhá obdobně jako u předplacených karet mobilních operátorů. Pod stíracím polem na kuponech najde zákazník kód, který pak vloží do formuláře na stránkách gital.cz. Zde uvede i sériové číslo karty na kterou si přeje službu zaktivovat. Vedle webu je možné placené programy zaktivovat pomocí WAPu i SMS.



Porno kanál Hustler TV bude provozovatel služby nabízet za 1000,-Kč ročně. K aktivaci programu pak poslouží kupony v hodnotě 1000,-Kč, které jsou již nyní k dostání u prodejců se satelitní a anténní technikou.

HBO není dostupné na konkurenčních dekódovacích kartách firmy Trade and Technology (TaT). Provozovatel služby vyjednává s distributorem těchto karet. Jednání jsou ale složitější a zatím nelze odhadnout, zda a příp. kdy bude možné si nové placené kanály objednat i na kartách TaT, kde je zatím dostupná jen programová nabídka tehdejší platformy Czech Link.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články