Quantcast

V Domažlicích začne vysílat TV Nova digitálně

| Tisk

logo Společnost RADIOKOMUNIKACE a.s. optimalizovala parametry televizního vysílání v oblastech intenzivního rušení v Západních Čechách. České radiokomunikace zároveň oznamují, že s účinností od 24. 12. 2006 bude součástí multiplexu A na Domažlicku také program TV Nova.

Program televize Nova bude od Štědrého dne součástí multiplexu A v Domažlicích,“ řekl dnes Martin Roztočil, ředitel úseku vysílacích služeb RADIOKOMUNIKACE a.s.

Na základě výsledků kontrolních měření a po dohodě s Českým telekomunikačním úřadem se České radiokomunikace snaží optimalizovat vysílací parametry digitálního vysílání pro Domažlicko, a to ode dneška na dobu jednoho měsíce,“ doplnil Roztočil. Po uplynutí této doby se situace vrátí do původního stavu, nebo, bude-li ČTÚ souhlasit, bude vysílání stabilizováno v nových podmínkách.

Optimalizované vysílání přinese divákům možnost lepšího příjmu digitálního vysílání.

České radiokomunikace také změnily vysílací kmitočty v oblasti intenzivního rušení 7. a 8. kanálu III. pásma v Západních Čechách, a to ve třech nejvíce postižených lokalitách. Televizní převáděč Železná Ruda -

Rozvodí, který vysílal na kanále 33 vysílá od 20.12.2006 na kanále 26 pásma UHF s horizontální polarizací. Televizní převáděč Nýrsko, který vysílá na kanále 7 pásma VHF vysílá od 21.12.2006 na kanálu 26 pásma UHF s horizontální polarizací. Televizní převáděč Klatovy Hůrka, který vysílal na kanále 8 III. pásma, vysílá od 21.12.2006 na kanále 11 III. pásma s vertikální polarizací.

RADIOKOMUNIKACE a.s též doporučují vyzkoušet příjem vysílače DVB-T Domažlice – 38. kanál, který bude po přidání datového toku programu TV Nova nastaven na maximálně dosažitelné parametry za současných provozních podmínek vysílače Vraní vrch.



Problémy v dalších lokalitách postižených rušením DVB-T signálem z Německa, se RADIOKOMUNIKACE a.s. po dohodě s Českým telekomunikačním úřadem a TV Nova pokusí řešit v průběhu ledna 2007.

Jakub Bielecki
Madison PA





Reklama




Vybrané články