Quantcast

Televize Prima vyjde vstříc přáním svých diváků

| Tisk

logo Televizní diváci Prima TV se nemusejí od února obávat, že by neměli možnost sledovat své pořady do konce. Vzhledem k tomu, že do vysílání Prima TV vstupují regionální vysílatelé sdružení v síti RTA v časech, které Prima TV považuje za neoprávněné, a televizní diváci tak v těchto regionech nemají možnost vidět pořady Prima TV nepřerušené, rozhodla se Prima TV upravit v technicky nejkratším proveditelném termínu od 3. února své vysílání tak, aby nehrozilo, že diváci neuvidí programy celé.

Přestože považujeme i nadále kroky RTA za neoprávněné, chceme alespoň tímto způsobem vyjít divákům vstříc. Naprosto chápeme, že jsou diváci rozčíleni, když je díl seriálu přerušen v polovině vysílání. Domníváme se, že právo je na naší straně, ale spokojenost našich diváků je naší prioritou, proto jsme k tomuto kroku přistoupili. V žádném případě ale nelze naše vstřícné gesto vykládat jako ústupek RTA. Momentálně čekáme na doručení rozhodnutí RRTV v celé záležitosti a pak budeme zvažovat své další kroky,“ říká generální ředitel Prima TV Aleksandras Cesnavicius.

Prima TV provede změnu, která bude pozitivní pro diváky v oblastech, kde vstupuje do vysílání RTA, alespoň v tom, že o svůj pořad nepřijdou v polovině. Pořady budou nasazeny do úseků přesně ohraničených celou hodinou. Před 16. hodinou bude nasazen pořad tak, aby skončil v 16. hodin, kdy se regiony RTA připojí. Program Prima TV ve všední den bude vypadat následovně: 15:00 – 16:00 seriál Chameleon, 16:00 – 16:55 seriál Diagnóza: Vražda, 16:55 – 17:50 Ve jménu zákona, 17:50 – 17:55 Prima televize, 17:55 – 18:00 Minuty regionu. Tyto pořady kromě Prima televize a středočeských Minut regionu, které jsou vysílány pouze v Praze a ve středních Čechách, uvidí všichni televizní diváci s výjimkou diváků, kteří žijí v oblasti vysílání regionálních studií RTA. I víkendové vysílání bude upraveno tak, aby pořady nebyly přerušeny před koncem.



Prima TV se zároveň dohodla s regiony sdruženými ve společnosti Regio media a s Genus TV na tom, že od února 2007 přesune vysílání regionálního zpravodajství z času před 19. hodinou na 11 minut před 18. hodinou.

Jana Malíková
Tisková mluvčí Prima TV
FTV Prima, spol. s r.o.





Reklama




Vybrané články