Quantcast

Classic FM skončilo v paketu Czech Digital Group

| Tisk

logo DVB-T multiplex B společnosti Czech Digital Group opustila tento měsíc druhá stanice. Dne 5.ledna v paketu skončila slovenská zpravodajská televize TA3 a toto pondělí 22.ledna zde zastavila vysílání rozhlasová stanice Classic FM.

Důvodem k ukončení vysílání rádia Classic FM je "nezájem provozovatelů pokračovat ve vysílání DVB-T" stojí v oficiálním stanovisku firmy Czech Digital Group, které zveřejnila na svých internetových stránkách. Ze stejného důvodu začátkem měsíce zde skončil i program TA3.

Classic FM spolu s Expresrádiem vstoupilo do DVB-T experimentu firmy Czech Digital Group 10.prosince 2004. První lednový den roku 2006 byla tato rádia opět z nabídky paketu CDG vyřazena, aby Classic FM mohlo 27.ledna 2006 zde obnovit vysílání. Po ročním nepřetržitém vysílání v DVB-T vysílání Classic FM v digitální kvalitě opět skončilo.

Rádio Classic FM, Expresrádio i hudební TV Óčko jsou součástí mediální skupiny Mafra. V síti CDG se z programů Mafry vysílá už jen Óčko, které divák najde i ve většině kabelových sítích a také volně na satelitech Astra 23,5°E a 19,2°E.



Nabídka sítě B firmy CDG aktuálně obsahuje 5 televizních kanálů - Prima TV, Top TV, TV Óčko, 24.CZ a TV Noe. Na šesté programové pozici se vysílá testovací obrazec. Nabídka rádií obsahuje už jen 2 programy - Evropu 2 a Rádio Proglas.

DVB-T multiplex CDG je vysílán ze tří vysílačů (Strahov, Zelený pruh, Ládví), které tvoří jednofrekvenční síť na K46 (674 MHz). Paket je možné přijímat v Praze a středních Čechách.

redakce





Reklama




Vybrané články