Quantcast

ČT bude od března vysílat PDC i na kanálech ČT24 a ČT4 Sport

| Tisk

logo Česká televize (ČT) přinese svým divákům další technickou novinku. Na nových digitálních kanálech ČT24 a ČT4 Sport bude vysílat systém PDC, který umožní zaznamenat pořady z digitálního signálu rekordéry, které tuto funkci podporují.

"Česká televize dnem 1. 3. 2007 zahajuje vysílání služby PDC pro spouštění nahrávání domácích rekordérů na programech ČT24 a ČT4 Sport", informovala server parabola.cz Marie Havlová z České televize.

"Systém PDC je (nyní) dostupný na programech ČT1 a ČT2 ve všech distribučních cestách, které přenášejí v nezměněné formě také teletext. To znamená, že je možné tuto službu využívat při pozemním analogovém, digitálním i při satelitním příjmu ve všech paketech (CS Link , UPC Direct, Digi TV)", říká serveru parabola.cz Martin Krafl, tiskový mluvčí České televize.



"Při digitálním příjmu je ovšem podmínkou použití set-top-boxu, který vkládá teletextová data do vertikálního zatemňovacího impulzu, což zdaleka není u všech splněno. Lze to snadno ověřit tak, že připojený televizor musí bez problémů zobrazovat teletext pomocí svého dekodéru (nikoliv pomocí dekodéru v set-top-boxu). Při takovém zapojení by měl i připojený DVD či VHS rekordér na signál PDC reagovat, samozřejmě pokud je touto funkcí vybaven, což ovšem také nemusí být zejména u všech DVD rekordérů splněno", dodává Martin Krafl.

Systém PDC začala Česká televize používat od prosince loňského roku a to jen na programech ČT1 a ČT2. Ve stejné době spustila ČT v DVB-T síti a v satelitní platformě CS LINK řádný provoz elektronického programového průvodce.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články