Quantcast

SPI v Polsku koupila kanál Kino Polska

| Tisk

logo Filmová a distribuční společnost SPI International koupila přes polskou filiálku SPI International Polska Sp. z o.o. místní filmový kanál Kino Polska a zajistila si tím startovací pozici na televizním trhu. Informuje o tom satkurier.pl.

Firma SPI International měla doposud aktivity na televizním trhu pouze v České republice a na Slovensku, kde vysílá programy TV Filmbox a Nonstop Kino. Oba programy se až do konce února vysílaly přes izraelský distribuční satelit Amos (4°W), kde byly kódované systémem Viaccess RED. Ve druhé polovině února bylo zahájeno vysílání těchto programů přes satelitní systém Astra na pozici 23,5°E. Oba kanály se v současné době zde vysílají volně (nekódovaně). Od dubna budou obě stanice zakódovány systémem CryptoWorks a dostupné jen zákazníkům distributorů Trade and Technology a Gital, kteří si je objednají. SkyLink bude obě stanice spolu s programem Galaxie Sport nabízet v balíčku na nových dekódovacích kartách s vylamovacím čipem. Program TV Filmbox je také dostupný českým a slovenským abonentům platformy Digi TV na satelitu Intelsat 10-02.

SPI koupí stanice Kino Polska se dostala do všech třech digitálních satelitních platforem. Program Kino Polska šíří pakety Cyfra+, Cyfrowy Polsat i N (známá také pod pracovním názvem Telewizja Nowej Generacji) a také většina polských kabelových sítí. Díky tomu se stanice dostala na přední pozice v tématických kanálech.



Kino Polska přináší výhradně polské filmy a tedy obdobou našeho kanálu CS Film, který je dostupný v kabelových sítích a na platformě CS LINK. Stanice Kino Polska zahájila vysílání 20.prosince 2003 na základě koncese č.296/2003T od KRRiTV, polského regulátora médií. V programu Kino Polska najde divák polské zábavní filmy, dokumentární i animované filmy, kroniky a věnuje se polským filmařům.

Do budoucna chce SPI své aktivity v Polsku dále rozšiřovat. V plánu je je vysílání i polských verzí programů Filmbox a Nonstop Kino a také HDTV kanál Nonstop Kino HD.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články