Quantcast

UPC Direct bude mít BeBe TV a rozšiřuje spolupráci s Canal Digitaal

| Tisk

logo Středoevropská digitální satelitní služba UPC Direct se již brzy rozšíří o nový program BeBe TV. Stanice bude vysílat na původní pozici s identifikací "Kids Channel", kde bylo možné původně přijímat testy slovenských kanálů Musicbox a STV1 (Jednotka).

BeBe TV bude nový kanál pro děti a o dětech ve věku od 0 do tří let věku. První technické testy nové stanice probíhají již nyní a jsou kódované systémem CryptoWorks. Jedná se o neveřejné interní testy, které nejsou dostupné pro abonenty platformy. Stanice by podle neoficiálních informací měla vysílat v češtině, maďarštině a polštině. Termín startu BeBe TV zatím nebyl zveřejněn.

Kanál BeBe TV bude dalším programem, který se zaměří na nejmladší věkovou skupinu diváků. Obdobných kanálů v Evropě již existuje celá řada - patrně nejznámnější a nejúspěšnější je Baby TV. Ve Velké Británii dále vysílají Baby Channel ( FTA) a Baby First (pay-tv).

Vedle přípravy na spuštění nového kanálu BeBe TV provozovatel satelitní sítě UPC Direct rozšířil spolupráci s holandskou satelitní platformou Canal Digitaal Satelliet (CDS). Zákazníci CDS mohou z nabídky UPC Direct přijímat další program - Boomerang Europe (satelit Astra 1KR, 19,2°E, kmitočet 10,920 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6). Tento kanál původně kódovaný jen systémem CryptoWorks zapojil simulcrypt - k dosavadnímu systému byl připojen kód Seca Mediaguard 2 s providerem ID 00006C, který patří Canal Digitaal/TV Vlaanderen.

Simulcrypt je technické řešení, jak jeden signál (stream) stanice nabídnout divákům různých typů dekódovacích karet a kódovacích systémů. Pro vysílací společnosti toto řešení umožňuje výrazně snížit poplatky za distribuci programů. Pro koncové zákazníky (diváky) to přináší další rozšíření programové nabídky. Tentokrát jen na straně abonentům z nizozemí. CDS z UPC Direct využívá signály BBC Prime, Zone Reality, Zone Club, Extreme Sports Channel a naopak abonenti domácí platformy mohou přijímat z CDS sportovní kanál Eurosport.

technické parametry BeBe TV:

satelit: Astra 1G (19,2°E)
kmitočet: 12,382 GHz
polarizace: horizontální


SR: 27500
FEC: 3/4

SID 20317
VPID (video PID): 201
APID (audio PID): 211
kódování: CryptoWorks
dostupnost: interní neveřejné testy

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články