Quantcast

SkyLink bude mít nového majitele

| Tisk

logo Slovak Telekom prodal odštěpný závod Radiokomunikácie. Firma zajišťuje šíření terestriálního a satelitního signálu slovenských televizních kanálů a rozhlasových stanic. Novým vlastníkem se stane konsorcium TRI R.

Akciová společnost TRI R patří podle informací TASR třem společnostem. Majoritu drží firma Movys (60%). Ta v minulosti vybudovala mobilní síť pro operátora Orange a vysílače pro slovenské rádia. 30% podíl v TRI R patří zahraniční firmě I.T.A. Telecom Slovensko a zbývající podíl (10%) kontroluje kapitálový investor Hampden Investments.

Jedním ze zájemců o Radiokomunikácie byla i finanční skupina JandT, která začátkem roku koupila od Grafobal Group komerční televizi JOJ. Její nový ředitel Richard Flimel pro slovenský list Sme tuto informaci spíše vyloučil.

Server medialne.sk upozorňuje, že v případě skryté majetkové účasti vysílatele by šlo o obcházení zákona o digitálním vysílání, který zakazuje propojení mezi operátorem multiplexu (digitálního balíku programů) a televize. Radiokomunikácie v současné době provozují pilotní multiplexy na západním a středním Slovensku. Radiokomunikácie kupuje TRI R prostřednictvím společnosti TBDS, pod kterou se v květnu majetkově a personálně včlenili Radiokomunikácie a dceřiná společnost RK Tower. Celou transakci ještě musí schválit antimonopolní úřad.

Jednou z aktivit Radiokomunikácií je provoz satelitní platformy SkyLink, která odstartovala v roce 2002. Pod tímto názvem je známa od listopadu loňského roku. Do té doby fungovala pod názvem Slovak Link. Po transformaci sítě došlo k rozšíření programové nabídky - do paketu byly zařazeny placené kanály Galaxie Sport, Filmbox a Nonstop Kino a jsou dostupné jen na novějších kartách SkyLink.

Balík SkyLink obsahuje všechny celoplošné kanály - Jednotku, Dvojku, Markízu, JOJ a TA3. V nabídce je i balík veřejnoprávních i privátních rozhlasových programů.



Další informace:
* Slovak Telekom predal Rádiokomunikácie

redakce





Reklama




Vybrané články