Quantcast

Galaxie Sport navýší datový tok v paketu CS LINK

| Tisk

logo Provozovatel placeného kabelového a satelitního kanálu Galaxie Sport plánuje navýšení satelitní kapacity v paketu CS LINK a pro své diváky připravuje další technické novinky.

Navýšení kapacity

"V těchto dnech Galaxie sport, s.r.o. dokončuje jednání se společností zajišťující distribuci signálu programu Galaxie sport", říká serveru parabola.cz Eva Novotná, tisková manažerka Galaxie Sport. "I když se domníváme, že stávající hodnota zajišťuje dostatečnou kvalitu programu, přesto se této otázce věnujeme a počítáme s navýšením datového toku pro dosažení ještě vyšší kvality obrazu našeho programu", popisuje E. Novotná. "Od počátku roku 2008 dojde k navýšení datového transportního toku na hodnotu, o které budeme odbornou i laickou veřejnost informovat tiskovou zprávou", dodává. "V současnosti je datový transportní tok (Galaxie Sport – pozn. redakce) 4,3 Mbps," upozornila E. Novotná.

I přes poměrně vysoký datový tok není obraz Galaxie Sport příliš ostrý jako například u celoplošných kanálů ČT, Prima a Nova. "Děkujeme za upozornění, zatím jsme v našem monitoringu nezaznamenali a ani jsme se nesetkali s větším počtem upozornění na "ostrost obrazu". Tato skutečnost může být způsobena mimo jiné i prostředníkem, který náš program dodává koncovému divákovi, a kterým může být jak provozovatel kabelové televize, tak satelitní platformy", vysvětluje Eva Novotná. "Bohužel jsme se setkali a měřením si potvrdili, že konečná kvalita a hodnoty signálu neodpovídají hodnotám námi poskytovaného signálu (nižší hodnota datového toku, "přepočítání" rozlišení). Přesto prověříme náš signál na celé distribuční trase", ujistila E. Novotná.

EPG Galaxie Sport v paketu CS LINK

Galaxie Sport ukončila začátkem ledna vysílání teletextových stránek. Sportovní fanoušci musí složitě hledat program. Ve výhledu je i vyřešení toho problému. Televize uvažuje o vysílání EPG. "V průběhu roku připravujeme řadu změn souvisejících s programem Galaxie sport, které předpokládáme uskutečnit na jaře a na podzim (začátek nových sezon našich nosných sportů) příštího roku", popsala Eva Novotná z Galaxie Sport. "EPG je jedním z námětů. O všech změnách a novinkách budeme s předstihem informovat," doplnila.



Audio stopy

Galaxie Sport používá v paketu CS LINK pouze jeden audio track na kterém přenáší český komentář (levý kanál) a originální (pravý kanál). U některých satelitních set top boxů je problém s přepnutím na levý/pravý kanál. Řada přijímačů si tento stav (zvolený audio kanál) ani nepamatuje. Galaxie Sport chce oba kanály oddělit. "Oddělení audiostop předpokládáme ve spojení s navýšením datového transportního toku na počátku příštího roku", uzavřela Eva Novotná, tisková manažerka Galaxie Sport.

Galaxie Sport vysílá jako placený kanál. Na satelitu je k dispozici v sítích CS LINK, Digi TV a UPC Direct. Galaxie Sport je součástí mediální skupiny CME.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články