Quantcast

CS Link přechází na fixní uplink na Astře 1D

| Tisk

logo Česká distribuční a satelitní platforma CS LINK přejde během noci z 19. na 20. září 2007 z mobilního na fixní uplink. Změna na uplinku na Kavčích horách je naplánována na druhou hodinu ranní.

Během tohoto procesu nebudou několik minut k dispozici programy paketu na satelitu Astra 1D, tj. stanice TV Nova, HBO, Filmbox, Nonstop Kino a Public TV. Změna se dotkne i diváků DVB-T sítě Czech Digital Group v Praze a středních Čechách (K46) programu Public TV, který provozovatel odebírá z CS LINKu.

V noci nedojde k výluce programů paketu CS LINK na satelitu Astra 3A (23,5°E). Změna se tak týká jen druhého transpondéru satelitní platformy na Astře 1D. Diváci jiné změny nezaregistrují - signál i pokrytí se nezmění.

Další krátkodobá technická výluka paketu se plánuje na závěr letošního roku, kdy na pozici 23,5°E bude uveden do provozu satelit Astra 1E. Ten zatím přenáší analogové a digitální signály na hlavní pozici SES Astra, tj. na 19,2°E. Důvodem k přesunu družice Astra 1E na 23,5°E a části paketu CS LINK je blížící se konec životnosti družice Astra 1D. Přijímací kmitočet (downlink) CS Linku z Astry 1E bude stejný jako na stávající Astře 1D. Diváci tak nebudou muset měnit parametry příjmu českých programů z této družice.

technické parametry příjmu programů CS LINK ze satelitu Astra 1D:

satelit: Astra 1D (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz


polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články