Quantcast

Gital testuje další kanál - Spice

| Tisk

logo V české satelitní distribuční a DTH platformě CS LINK testuje další program - erotický kanál Spice. Stanice vysílá od 23. hodiny na programové pozici, která je v současné době označena jako Test1. Ve zbývajícím čase, tj. od 5:00 do 23:00 hodiny, zde vysílá dokumentární kanál Viasat Explorer.

Oba programy jsou v testovacím módu a dostupné jen na firemních kartách společnosti Gital. Jedná se o neveřejné zkušební vysílání, které postupně plynule přejde do řádného provozu. Poté budou moci program si abonovat majitelé dekódovacích karet diGITALlink (často známé i pod lidovým označením "Gitalky").

Viasat Explorer je dokumentární kanál, který přináší dokumenty o přírodě, cestování, extrémních sportech. Spice je pro satelitní diváky v České republice a na Slovensku poměrně neznámým programem (nezaměnovat s hardcorovou Private Spice na platformě Digi TV!). Spice je soft erotický kanál, který tak bude pro zákazníky jistou alternativou k hardcorové stanici XXX Xtreme, která vysílá od půlnoci do šesté hodiny ranní na programové pozici CS Film.

Program Viasat Explorer a Spice do satelitního CS Linku putuje přes skandinávský distribuční satelit Sirius 2 (4,8°E), kde se vysílá na kmitočtu 12,637 GHz, polarizace horizontální, SR 14465, FEC 3/4, na parametrech service ID 6410, video PID 6051, audio PID 6055 (česky). Tento distribuční signál je kódován systémem společnosti NDS - Videoguard.

technické parametry příjmu:

logo satelit: Astra 1D (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
kódování: CryptoWorks - CAID 0D0F (karty Gital)
stav: neveřejné vysílání
identifikace programu: Test1

parametry kanálu:
service id: 9006


video PID: 2640
audio PID: 2641
programy: Viasat Explorer (05-23), Spice /střídají se/

Viasat Explorer a Spice se vysílají s video bit rate 2,3 Mbit/s při plném rozlišení 720x576, audio bit rate je 96 kbit/s. Po technické stránce je zkušební vysílání ve velmi dobré kvalitě bez degradace obrazové a zvukové složky. Technická kvalita odpovídá nastaveným parametrům - rozlišení a bit rate.

Záběry z příjmu Viasat Explorer na platformě CS Link :

logo
logo

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články