Quantcast

CS Film spustí v prosinci dětský kanál

| Tisk

logo Nabídka televizních kanálů pro děti se během prosince rozroste o další stanici. Vedle kanálu JimJam, který startuje v pondělí 3. prosince 2007 se připravuje televize další. V úterý 4. prosince 2007 odstartuje zbrusu nový dětský kanál, který bude dočasně vysílat pod pracovním názvem "CS FILM dětem" jako dopolední programový blok filmového kanálu CS Film, kde se v současné době v tomto čase vysílají jen chaty a hlasování filmů na přání.

"CS FILM dětem" bude vysílat od prosince do února 2008 denně od 6:30 do 12:00 hodiny formou zkušebního vysílání. V březnu se kanál představí pod novou značkou s podobným designem jako samostatný dětský filmový kanál.

Pro koho bude nový dětský kanál

Program stanice bude určen dětem ve věku od tří do dvanácti let. Cílem je děti nejen kvalitně bavit, ale učit je poznávat okolní svět a nenásilnou formou vychovávat. Rodiče tak už nebudou mít strach nechávat své ratolesti samotné u televizní obrazovky, ale naopak s vědomím, že program splňuje jejich očekávání budou spokojeni, že nový televizní program rozvíjí dětskou osobnost na nejlepších českých a slovenských kulturních tradicích a hodnotách.

CS FILM dětem“ postupně uvede největší české hity dětské animované a hrané tvorby jako Pojďte pane, budeme si hrát, Povídání o pejskovi a kočičce, O kocourovi Mikešovi, Mach a Šebestová a další. Během Vánoc bude zařazen i blok nejúspěšnějších slovenských pořadů pro nejmenší děti. Autoři projektu uvedou i vlastní seriály pořadů vyráběných ve spolupráci s ostravským studiem Polar (Paci, paci, pacičky, Zpívej s námi).

Za projektem kanálu "CS FILM dětem" stojí Československá filmová společnost, provozovatel kanálu českých a slovenských filmů a GITAL, nejúspěšnější prodejce dekódovacích karet největší české digitální satelitní platformy CS LINK.

logo

Předplatné, dostupnost programu

Program "CS Film dětem" bude zpočátku vysílán bezplatně jako věrnostní odměna kabelovým operátorům a pouze držitelům dekódovacích karet Gital. Později provozovatel stanice nabídne měsíční, roční ale i týdenní předplatné programu, které bude možné aktivovat prostřednictvím SMS z mobilního telefonu.

Od prosince 2007 do února 2008 bude program "CS Film dětem" dostupný v kabelových a IPTV platformách, které nabízejí svým divákům program CS Film déle než jeden rok nebo uzavřeli s provozovatelem CS Filmu smlouvu delší než na jeden rok.

Postupně bude zařazen i do nabídek kabelových a IPTV operátorů.

Před spuštěním programu „CS FILM dětem“ sdělil Jan Jurka, jednatel Československé filmové společnosti: „Uvedení českého dětského filmového kanálu je završením provozování programu CS FILM a dokazuje, že o české a slovenské filmy a dětské pořady je stále velký zájem a to i přes širokou nabídku zahraničních filmových a dětských kanálů na našem trhu“. Pavel Petráš, jednatel společnosti Gital k nové televizi uvedl: “Účastí na projektu CS FILM dětem naše společnost chce dokázat, že je tu i proto, aby pomáhala podporovat významné české a slovenské kulturní dědictví. Chce sehrávat nadále roli při jeho prezentaci svým klientům“.

Československá filmová společnost od května 2005 provozuje CS FILM, kanál s českými a slovenskými filmy. Společnost GITAL, s.r.o., je distributorem nejprodávanějších dekódovacích karet pro příjem satelitních programů paketu CS LINK. Ve své nabídce má programy ČT 1, ČT 2, ČT Sport, STV 1, STV 2, TV Nova, TV Prima, PublicTV, Galaxie Sport, CS FILM, HBO, Spektrum, Nonstop Kino, Filmbox, XXX Xtreme. Divák může dále přijímat nekódované programy ČT 24, TV Noe, CS LINK TV, Óčko, TA3 a zatím i JOJ a řadu českých a slovenských rádií, které jsou součástí nabídky satelitů Astra 3A a Astra 1E na pozici 23,5°E. Předplatné programů můžete získat prostřednictvím předplatných kupónů, aktivací přes Internet, SMS nebo nejnověji na 1020 prodejnách Tipsportu.

logo

technické parametry příjmu dopoledního bloku "CS Film dětem":


satelit: Astra 3A (23,5°E)
kmitočet: 12,525 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4



service ID: 8001
video PID: 160
audio PID: 80
kódování: CryptoWorks
CAID: 0D0F
dostupnost: karty Gital
zahájení vysílání: 4.12.2007 jako programový blok CS Filmu, od 3.2008 jako samostatný kanál pod vlastním názvem

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články