Quantcast

Nova Cinema začala testovat v CS Linku

| Tisk

logo Na satelitní platformě CS Link začal testovat nový filmový kanál Nova Cinema. V rámci zkušebního mohou diváci naladit zatím jen testovací obrazec. Oficiální start Nova Cinema je naplánován na sobotu 1. prosince 11:00 hodin.

Pozice pro program Nova Cinema byla na platformě CS Link připravena v rámci mimořádné servisní noci, která se uskutečnila v noci na čtvrtek 22. listopadu 2007. Cílem této zcela speciální akce bylo připojit 3 nové placené kanály pro slovenského zákazníka (TBDS) - Viasat Explorer (vč. Spice), Viasat History a JimJam. Dětský kanál JimJam odstartuje 3. prosince 2007.

Během zmíněné servisní noci se připravovala i čtvrtá pozice pro Nova Cinema společnosti CET 21. Tato pozice byla zaktivována až dnes a diváci CS Linku proto musí provést nové proskenování (proladění) druhého transpondéru CS Linku.

technické parametry 2. transpondéru paketu CS Link:

satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4

parametry kanálu Nova Cinema:



service ID: 9010
video PID: 2656
audio PID: 2657
kódování: žádné, ale připravuje se 0D0F (Gital) + 0D03 (TRADE and TECHNOLOGY)

Transpondér paketu CS Link na satelitu Astra 1E (23,5°E) je nyní značně přetížen - multiplex přenáší celkem 12 televizních kanálů, z toho 11 v MPEG-2/SD a jeden v MPEG-4/HD.

Nova Cinema patří do skupiny kanálů, které v Česku kontroluje skupina CME. Vedle celoplošné komerční stanice TV Nova pod CME spadá také placený kabelový a satelitní kanál Galaxie Sport.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články