Quantcast

Nonstop Kino změní název na Filmbox Extra

| Tisk

logo Značka Nonstop Kino, filmového kanálu filmové a distrbiuční společnosti SPI, se postupně vytratí z českého, slovenského a polského trhu. Společnost HELP FILM, s.r.o., která drží licence k provozu všech kanálů Filmbox, Nonstop Kino a Nonstop Kino HD požádala českou Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o změnu licenčních podmínek. RRTV se požadavkem broadcastera zabývala na svém letošním posledním 22. zasedání, které se konalo 18. prosince 2007.

Rada dala zelenou změnu názvu kanálu Nonstop Kino na Filmbox Extra a společnosti HELP FILM, s.r.o. zároveň rozšířila územní rozsah vysílání o další země: Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Chorvatsko, Černá Hora a Slovinsko. Nonstop Kino se dnes již vysílá v české verzi v České republice a na Slovensku a v polské mutaci v Polsku. V plánuje je i expanze stanice do Maďarska. Změna názvu Nonstop Kino na Filmbox Extra je naplánována v České republice, na Slovensku a v Maďarsku k 1.1.2008, v Polsku k 1.3.2008.

Kanál Filmbox může expandovat do dalších teritórií - Rumunska, Bulharska, Srbska, Chorvatska, Černé Hory a Slovinska. Další požadavek HELP FILM, s.r.o. odsouhlasila česká Rada.

Třetím požadavkem broadcastera HELP FILM, s.r.o. je změna názvu programu NONSTOP KINO HD na FILMBOX HD a současně rozšíření o další země - Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Chorvatsko, Černá Hora a Slovinsko. Tedy stejná teritória, kde chce vysílatel šířit i programy Filmbox a Nonstop Kino (budoucí Filmbox Extra). Nonstop Kino HD změní název v ČR, SR, Polsku a Maďarsku k 1.3.2008.

Změny názvů kanálů SPI
ČR+SR Maďarsko Polsko
FILMBOX nemění se nemění se nemění se
NONSTOP KINO na FILMBOX EXTRA 1.1.2008 1.1.2008 1.3.2008
NONSTOP KINO HD na FILMBOX HD 1.3.2008 1.3.2008 1.3.2008




Změny názvu kanálů souvisí s cílem posílit pozici na trhu jedné značky pro všechny programy SPI v SD i HD kvalitě. Důvodem k tomuto kroku je patrně i silná konkurence v oblasti placených filmových kanálů. Expanze programů do dalších zemí je snahou vybudouvat silnou značku placených programů v oblasti střední a východní Evropy.

České verze Filmbox a Nonstop Kino (budoucí Filmbox Extra) se vysílají na transpondéru CS Linku na satelitu Astra 1E (23,5°E) pro zákazníky karet Gital, TT, SkyLink. Pro abonenty Digi TV je na satelitu Intelsat 10-02 (1°W) k dispozici českým a slovenským abonentům pouze program Filmbox. Polské mutace Filmbox a Nonstop Kino se vysílají v polské pay-tv Platforma N (Televize Nové Generace) na satelitech Hot Bird (13°E), kde je signál kódován systémem Conax. Ve stejném paketu se již několik dní vysílá i česká jazyková verze mezinárodního kanálu v high definition TV - Nonstop Kino HD.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články