Quantcast

Nostalgia spustila testovací vysílání na CS Linku

| Tisk

logo AKTUALIZOVÁNO - Satelitní pozice 23,5E se rozšiřuje o další program v češtině - nový placený filmový kanál Nostalgia. Na transpondéru CS Linku, na kmitočtu 11,992 GHz, polarizace horizontální se již objevilo testovací vysílání nové stanice.

Společnost HELP FILM, s.r.o. získala na kanál Nostalgia vysílací licenci od česká Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) již na podzim roku 2005. Podle licence má vysílat hrané a dokumentární filmy členěné do žánrových kategorií, dokumentární a seriálovou produkci minulých let. 90 procent celkového vysílacího času má tvořit česká a slovenská produkce. Do vysílání mají být zařazeny také filmy vyrobené v zemích národnostních menšin žijících v ČR, zejména na Slovensku a dále filmy z maďarské a polské kinematografie. Tři procenta vysílaných pořadů bude opatřebo skrytými nebo otevřenými titulky pro sluchově postižené.

Nostalgia je novým projektem SPI INTERNATIONAL, distribuční společnosti, která dodává filmové tituly do kin, video půjčoven, placených i volných televizí v České republice, na Slovensku, v Maďarsku i Polsku. V knihovně má více než 1300 filmových titulů.

NOSTALGIA vysílá starší československé filmy, které přinesou divákům trochu nostalgie, ale hlavně hodně zábavy a kvalitní filmové zážitky. Z filmů přinese např. Ostře sledované vlaky, Panna a netvor, Pane, vy jste vdova, Babičky dobíjejte přesně, …

V prvních dvou týdnech měsíce června nebude program zakódován. Společnosti Trade and Technology a TRI R tak vycházejí vstříc četným přáním uživatelů satelitního příjmu, aby si mohli udělat představu o novém programu.

SPI doposud na českém trhu provozovala dva placené filmové SD kanály - Filmbox a Filmbox Extra (do 1.1.2008 jako Nonstop Kino) určené pro český a slovenský trh. Obě stanice jsou součástí dvojbalíčku programů na kartách Gital a také v nabídce Multi na kartách Trade and Technology a SkyLink. V Polsku provozuje a vlastní polské mutace těchto kanálů a také Kino Polska. Do Česka, Slovenska, Polska a Maďarska vysílá i jeden program ve vysokém rozlišení (HDTV) - Filmbox HD (do 1.3.2008 jako Nonstop Kino HD). Filmbox HD je pro DTH příjem dostupný v Polsku (Nko) a v Maďarsku (Hello HD).

logo technické parametry příjmu:
satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S


kódování: plánováno CryptoWorks, testy a první dva týdny FTA
service ID: 9012
video PID: 409
audio PID: 569

Nostalgia bude, podobně jako Filmbox a Filmbox Extra, zařazen na TT Karty a karty SkyLink do placené nabídky Multi a aktumaticky dostupná všem abonentům tohoto balíčku. Na kartách Gital zatím nebude. "Program nám nenabídli," uvedl na dotaz serveru parabola.cz Leoš Pohl, jednatel Gital a dodává "budeme o přidání programu na naše karty jednat".

Nostalgia bude vysílat pouze přes den od 6:00 do 22:00 hodiny. Ve zbývajícím čase bude v budoucnu vysílat program pro dospělé Erox. Kanál Erox bude dalším projektem společnosti SPI.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články