Quantcast

TV JOJ připravuje druhý kanál

| Tisk

logo DOPLNĚNO 13.6.2008 - Slovenská komerční dvojka TV JOJ připravuje na letošní podzim spustit nový televizní kanál. Podle Tatiany Tothové, mluvčí TV JOJ půjde o stanici s monotématickou programovou strukturou, která bude nabízet především filmy. Stanice bude šířená prostřednictvím kabelových televizí.

Vytvorenie druhého kanálu považujeme za strategické rozhodnutie, ktorého cieľom je získať nových divákov a zároveň tak rozšíriť portfólio televízie. Veríme, že tak ako dokázala presvedčiť svojou programovou ponukou JOJ-ka, podarí sa to aj druhému kanálu,“ uvedl dnes generální ředitel TV JOJ, Richard Flimel. Nový kanál se bude jmenovat JOJ PLUS a bude vysílat v platformách Digi TV a UPC Direct.

Slovenský komerční leader TV Markíza, konkurent JOJky, zatím start případného dalšího kanálu neoznámil.

V České republice spustila komerční TV Nova, sesterská televize slovenské Markízy, filmový kanál Nova Cinema. Program začal vysílat 1. prosince 2007 a dnes je šířen řadou kabelových a IPTV sítí a je přítomen také na všech satelitních platformách pro Českou republiku - CS LINK, Digi TV a UPC Direct. Nova Cinema není čistě filmový kanál ale vysílá i seriály a dokumenty. Vlastník TV Nova dále provozuje kabelový a satelitní placený sportovní kanál Galaxie Sport.

Konkurenční TV Prima v současné době připravuje svůj druhý program. Monotématický kanál vzniká pod názvem Prima Klub, který by se měl zaměřit především na ženy. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) by měla na některém z nejbližších zasedání rozhodovat o udělení příslušné licence.



Start nových programů stávajících hráčů na TV trhu je reakcí na probíhající digitalizaci pozemního vysílání s cílem upevnit pozici na televizním trhu o diváky, které nedokáže oslovit hlavní plnoformátový kanál vysílatele.

Tématické kanály nejsou doménou komerčních stanic - nabízí je i vřejnoprávní televize. Česká televize (ČT) již provozuje dva nové programy - zpravodajský ČT24 a sportovní ČT4 Sport. Sportovní kanál, první tématický kanál, chystá i Slovenská televize (STV). Program pod názvem Trojka odstartuje 8.8.2008 ve 14:00 hodin.

redakce





Reklama




Vybrané články