Quantcast

Odstartoval nový filmový FTA kanál MBC Persia

| Tisk

logo Satelitní diváci mohou přijímat další atraktivní volně vysílaný filmový kanál s originálním doprovodem. Program se nazývá MBC Persia a příjem stanice je možný v České republice i na Slovensku.

MBC Persia je nejnovějším nekódovaným satelitním TV kanálem arabské mediální skupiny MBC. Stanice zahájila vysílání dnes 9.7.2008 v 11:30 času GMT, tj. 13 hodin a 30 minut středoevropského letního času. Stanice slibuje atraktivní hollywoodské filmy různých žánrů od komedií, akčních filmů, dramat přes romantické filmy až po thrillery a horory. MBC Persia bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Všechny filmy se budou vysílat v originálním jazyce (anglicky) s perskými titulky. Vysílání je totiž určeno především ro mladé Íránce s cílem prohloubit porozumnění mezi oběma břehy Perského zálibu - arabským a muslimským světem. Satelitní signál pokrývá daleko širší území, takže se z nové stanice mohou těšit i středoevropané.

MBC Group provozuje rodinu tématických kanálů pod značkou MBC - všeobecný kanál MBC, filmový kanál MBC2, dětský program MBC3, stanice zaměřená na seriály a talk show MBC4, akční kanál MBC Action, dále zpravodajský TV kanál A Arabiya a rozhlasové stanice MBC FM a Panorama FM. Všechny programy MBC se vysílají volně.

Kanál MBC Persia se vysílá přes oba hlavní satelitní systémy v zemích arabského světa - tj. 7°W, kde jsou umístěny satelity Nilesat 101, Nilesat 102, Atlantic Bird 4 a také na pozici 26°E, kde pracují družice Badr 3, Badr 4 a Badr C.

logo Technické parametry příjmu:
satelit: Badr 4 (26°E)
kmitočet: 11,919 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
service ID: 7
video PID: 407
audio PID: 607
kódování: FTA

satelit: Atlantic Bird 4 (7°W)
kmitočet: 12,341 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4


service ID: 3322
video PID: 3406
audio PID: 3407
kódování: FTA

Pro příjem transpondéru s kanály MBC je v obou případech nutná parabola o průměru od 90 cm. Větší parabola poskytne signálovou rezervu při nepříznivém počasí.

Na satelitech Badr a Nilesat/Atlantic Bird se vedle balíku atraktivních kanálů "evropského střihu" vysílají i další stanice v arabské verzi - například nedávno zde odstartoval konkurenční filmový FTA kanál Fox Movies, dříve i MTV Arabia a brzy zde odstartuje i arabský Nickelodeon (oba z produkce MTV Networks International).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články