Quantcast

bebe tv spustila kanál ve vysokém rozlišení bebe tv HD

| Tisk

logo Na evropský televizní trh vstupuje vůbec první dětský kanál vysílaný ve vysokém rozlišení (HDTV) - program pod názvem bebe tv HD. Jde o sesterský kanál bebe tv, který odstartoval zhruba přes 1,5 rokem ve standardním rozlišení.

bebe tv HD je nový projekt bratislavské společnosti Mega Max Media, která se tak nyní může pochlubit prvenstvím v prvním HD kanálu pro děti. bebe tv HD bude přinášet odlišný program od bebe tv v SD rozlišení. Bude ale využívat stejnou knihovnu pořadů.

Stejně jako v případě bebe tv v SD bude i HD verze přinášet kvalitní obsah pro děti do věku tří let s dohledem dětských psychologů, aby splnil všechna očekávání dětí a jejich rodičů. bebe tv HD se vysílá ve vysokém rozlišení 1080i/25 (1920x1080).

obrázek Distribuci programu bebe tv HD pro kabelové, satelitní a IPTV operátory zajišťuje maďarská pay-tv platforma Hello HD, která se specializuje na nabídku stanic v high-definition-tv.

technické parametry příjmu:
satelit: Eurobird 9 (9°E)
kmitočet: 12,074 GHz
polarizace: vertikální
symbol rate: 27500
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
service ID: 8
video PID: 384 (MPEG-4)


audio PID: 385
kódování: zatím žádné - FTA, plánován CA systém Conax

obrázek bebe tv HD se zatím vysílá v rámci promo akce a testovacího režimu free-to-air. V dohledné době dojde ale k zakódování do systému Conax.

Na maďarském trhu působí již čtyři placené satelitní služby - UPC Direct, Digi TV, Hello HD a nejmladší T-Kábel. Paket Hello HD se vysílá ze dvou transpondérů satelitu Eurobird 9 (9°E) společnosti Eutelsat. Aktuálně má v nabídce osm programů ve vysokém rozlišení - M1 HD, HBO HD, Filmbox HD, Eurosport HD, National Geographic Channel HD, The History Channel HD, Musicmax/Musicmax Adult a nejnověji bebe tv HD. Provozovatel služby si v létě zaregistroval domény hellohd.cz a hellohd.sk a je tedy možný případný vstup na český a slovenský satelitní trh.

Kanál bebe tv ve standardním rozlišení je součástí pay-tv platformy UPC Direct na satelitu Astra (19,2°E) v rámci simulcryptu je program dostupný i pro abonenty Canal Digitaal a TV Vlaanderen. Na promo kanálu jej vysílá free to air rumunská platforma Focus Sat na družici Thor 3 (0,8°W).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články