Quantcast

Multiplex veřejné služby: Zobrazení názvů programů ČT

| Tisk

logo Česká televize upravila konfiguraci kompresní technologie pro vysílání veřejnoprávního multiplexu. Názvy programů ČT by se měly zobrazovat korektně již na všech přijímačích.

Česká televize průběžně optimalizuje digitální vysílání mutliplexu veřejné služby v síti 1. V noci na 4. listopadu 2008 byla upravena konfigurace kompresní technologie.

Provedená změna zabezpečuje bezproblémové zobrazení názvů naladěných programů ČT na některých typech přijímacích zařízení, jež nerespektují ve všech ohledech mezinárodní normy pro televizní digitální vysílání.

Takové přístroje (set-top-boxy, digitální televizory, PVR atd.) vykazovaly chybu při zobrazení textových popisů u programů České televize vysílaných v rámci sítě 1, tedy v multiplexu veřejné služby. Komplikaci způsobovalo nesprávné dekódování textových řídících znaků dotčenými přijímači, přestože sekvence těchto znaků ve vysílaném datovém toku byla z hlediska normy korektní.

Diváci, kterým se názvy programů ČT přijímaných v rámci pozemního digitálního vysílání multiplexu veřejné služby dosud nezobrazují, musí znovu přeladit své přijímače.



Více o přechodu na digitální vysílání: internetový speciál www.digiCT.cz, teletext ČT1 (strana 650), časopis ČT+ a horká linka digitalizace Diváckého centra ČT – telefon 261 13 74 74 (denně od 7.30 do 20.00 hodin).

Štěpán Janda
Tiskový útvar ČT





Reklama




Vybrané články