Quantcast

Český kanál Sport 2 začal testovat. Na Amosu 3

| Tisk

logo Nový sportovní kanál Sport 2 určený pro diváky v České republice a na Slovensku zahájil testovací vysílání nečekaně na izraelské družici Amos 3 (4°W). Program vysílaný pod označením Ch#2 se vysílá v rámci paketu Telespazio Hungary na původní programové pozici, kterou využíval maďarský kanál MusicMax/MusicMax Adult.

Technická kvalita promo spotu české verze stanice Sport 2 je velmi dobrá. Variabilní video bit rate se pohybuje kolem 5 Mbit/s při rozlišení 704x576. Zvuk je šířen v kvalitě 192 kbit/s.

technické parametry příjmu:

satelit: Amos 3 (4°W)
kmitočet: 11,260 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
service ID: 2
video PID: 512
audio PID: 513 (česky)


kódovací systém: zatím žádný

logo Na obrazovce se objevuje rotující textová informace: "Vážení partneři! Na tomto kanálu zanedlouho uvidíte program Sport 2." Vzkaz je mířen ke kabelovým a IPTV operátorům, kteří zvažují, že program zařadí do své nabídky. Promo spot je šířen free-to-air. Řádné vysílání bude jistě kryptováno. Zatím není známo jakým systémem. Programy na tomto transpondéru používají Mediaguard 1 a NDS Videoguard. Je ale možné využití jiného systému - např. CryptoWorks.

Kanál Sport 2 CZ se měl původně objevit na satelitní platformě UPC Direct (Astra, 19,2°E). Bohužel, kapacita transpondérů této služby je obsazena a jediným řešením, jak spustit nový kanál, bylo využít kanálové kapacity na jiném satelitu.

Sport 2 CZ rozšíří programový záběr stanice Sport 1 o další atraktivní přenosy. Diváci se mohou těšit na více fotbalových a hokejových přímých přenosů a záznamů. Sport 1 i nový kanál Sport 2 provozuje společnost Chello Central Europe.



Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články