Quantcast

Nova Sport HD od května jen zákazníkům s MULTI a HD Plus

| Tisk

logo Satelitní platforma Skylink, působící na území České republiky a Slovenska, dnes oznamila změnu podmínek promo vysílání programu NOVA Sport v HD kvalitě.

Stanice NOVA Sport HD byla v období od 1. 4. do 30. 4. 2009 v rámci promo vysílání bezplatně přístupná všem uživatelům karet Skylink, kteří jsou vybaveni zařízením pro příjem HDTV.

Počínaje 1.5.2009 bude promo vysílání NOVY Sport HD přístupné pouze zákazníkům Skylinku, kteří si předplatili balíček programů vysílaných ve vysokém rozlišení HD PLUS a také všem předplatitelům programového balíčku MULTI.

Program NOVA Sport HD není zpoplatněn a není součástí žádného programového balíčku Skylinku. Promo vysílání je výsledkem dohody NOVY Sport a Skylinku o testování zájmu o tento program. Konec testovacího období nebyl stanoven. Provozovatel očekává, že promo vysílání bude probíhat ještě několik měsíců.

Technické parametry příjmu programu NOVA Sport HD:

Satelit: Astra 1G, 23,5°E
Frekvence: 12 109 MHz
Polarizace: Horizontál
Norma: DVB-S2 / QPSK


Symbolová rychlost: 27 500 kS/s
FEC: 9/10

Program Nova Sport HD přináší stejný program jako Nova Sport ve standardním rozlišení. Rozdíl je ve vysílané kvalitě. Pořady dostupné v HD se vysílají v nativním formátu, zbývající content se do HD konvertuje.

V současné době mají zákazníci Skylinku v České republice možnost přijímat 7 programů vysílaných s vysokým rozlišením obrazu – HDTV. Jsou to programy Nova HD, Eurosport HD, FILMBOX HD, Discovery HD, History Channel HD, Brava HDTV a promo vysílání NOVY Sport HD (na Slovensku je to šest HD stanic bez Nova HD).

Ještě do letošního léta přibude do nabídky Skylinku další HD program a na podzim 2009 zahájí vysílání HD program České televize.

redakce





Reklama




Vybrané články