Quantcast

CS Link, Skylink: Přeladění pokračuje - Nova Cinema a Cinemax na nových kmitočtech

| Tisk

logo Seriálový a filmový kanál Nova Cinema dnes ukončil své satelitní šíření na původní (staré) frekvenci na satelitu Astra 1G. Pro další sledování tohoto programu je nutné provést naladění programu na nové frekvenci, kde se tento program objevil již před 3 týdny. Změna parametrů příjmu se týká pouze zákazníků satelitních služeb CS Link a Skylink.

Nova Cinema vstupuje do satelitního multiplexu programů skupiny Nova. Na kmitočtu 12,070 GHz se nejprve objevil kanál Nova HD (program TV Nova ve vysokém rozlišení obrazu), následoval ji placený sportovní program Nova Sport (od 28.9.2009) a plnoformátový kanál TV Nova a Nova Cinema (od 3.11.2009). Tento satelitní multiplex doplní česko-slovenská verze hudební a lifestylové stanice MTV, její start je naplánován na tuto neděli - tedy 29.11.2009.

logo Pokud nemůžete nyní přijímat program Nova Cinema z výše uvedených platforem, pravděpodobně máte program ještě naladěn na staré frekvenci (11,992 GHz), kde je pro zjednodušení procesu přechodu zákazníků na novou frekvenci info karta o novém kmitočtu pro Nova Cinema i Nova. Stará kanálová pozice Nova Cinema zároveň změnila identifikaci na Nova Cinema preladte. Postup přeladění je relativně jednoduchý a měl by jej zvládnout i běžný uživatel. V menu přijímače vybrat satelit Astra 23,5E a zadat níže uvedené parametry. Přijímač najde vedle programů Novy také Sport 1, Sport 2 i HBO2.

logo aktuální technické parametry Nova Cinema:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
CA systém: CryptoWorks
přístupové karty: CS Link (0D0F), Skylink (0D03, 0D70)
umístění: neplacená nabídka

Kanál Nova Cinema odstartoval téměř před 2 lety - 1. prosince 2007 jako tématický kanál společnosti CME v v České republice. Stanice zaměřená zajména na seriály a filmy je vedle platforem CS Link a Skylink dostupná také klientům satelitních služeb UPC Direct a Digi TV v rámci základní programové nabídky.

Koncem loňského roku začal program Nova Cinema vysílat také prostřednictvím digitální terestrické sítě 2 společnosti České Radiokomunikace (ČRa).

Původní kapacitu po Nova Cinema během odpoledne začne využívat placený filmový kanál Cinemax. Program je dostupný pouze na kartách CS Link v rámci placeného balíčku FILM.

aktuální technické parametry Cinemax:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální


SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
CA systém: CryptoWorks
přístupové karty: CS Link (0D0F)
umístění: placená nabídka FILM

Cinemax se bude vysílat souběžně na staré a nové frekvenci po dobu šesti dnů. Kapacitu po Cinemaxu na freq. 12,070 GHz využije česko-slovenská verze MTV, která zahájí pravidelné vysílání již tuto neděli 29.11.2009.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články