Quantcast

SES Astra vstupuje na italský trh s pozicí 23,5E

| Tisk

logo Lucemburský satelitní operátor SES Astra, patřící do holdingu SES, dnes oznámil, že uzavřel kontrakt s italským poskytovatelem služeb Milano Teleport. Provozovatel může začít nabízet transpondérovou kapacitu na orbitální pozici 23,5 stupně východně italským vysílatelům. Transpondéry na pozici 23,5°E pokrývají signálem také území Itálie.

Milano Teleport hodlá využít kapacitu k poskytování přenosových služeb pro místní a regionální kanály, stejně jako etnické kanály, které chtějí oslovit své konkrétní cílové skupiny a jejich působnost rozšíří i mimo pozemní vysílání po ukončení terestrického analogového vysílání v zemi v roce 2012.

Spolupráce s Milano Teleport je dalším krokem strategie společnosti SES ASTRA se stát alternativním satelitním operátorem v Itálii. Z toho vyplývá, dohody o spolupráci s veřejnoprávní stanice RAI, průmyslovým sdružením Anaci a instalační výcvikovou školou Eurosatellite. Drtivá většina italských kanálů využívá služby konkurenčního satelitního operátora Eutelsat. Své programy vysílají přes satelityy Hot Bird (13°E), eventuálně Eurobird 9A (9°E).

Satelity SES Astra z orbitální pozice 19,2 st. východně dnes přijímá 1,9 milionů italských domácností. Divákům nabízí více než 330 mezinárodních free-to-air kanálů. Zároveň rozvíjí a zatraktivňuje pozici 23,5°E, která se má stát novou lokací pro italský TV trh. SES Astra zde spustila jako první italský kanál demo HD program ve spolupráci s veřejnoprávní RAI.

technické parametry příjmu promo HD kanálu:

satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,778 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 9/10


norma: DVB-S2

Pozici 23,5°E využívají také domácí DTH platformy CS Link a Skylink a dále také služby Canal Digitaal, TV Vlaanderen i DTC platformy TOPP a Kabel Deutschland.

redakce





Reklama




Vybrané články