Quantcast

Rádio Okey se představilo pod novým názvem Európa 2

| Tisk

logo Na slovenském rozhlasovém trhu došlo k poměrně významné změně. Celoplošné Rádio Okey se dnes 12.12.2009 ve 12:12:12 posluchačům představilo pod novým názvem - Európa 2. Stanice patří do portfólia Lagardére Active ČR a rebranding je vcelku logickým krokem - v Česku tato mediální skupina provozuje stejnojmennou rozhlasovou stanici Evropa 2, která se těší velké oblibě mezi mladými posluchači.

Rebranding stanice Rádio Okey na Európa 2 je vcelku nutným krokem - Okey totiž v posledním roce poslechovost klesá. Nový název a především hudební playlist podobný české Evropě 2 má přinést oživení zájmu o celoplošnou stanici.

Provozovatel stanice si na Slovensku zaregistroval celou řadu domén související s Evropou 2: europa2.sk, evropa2.sk, leosmares.sk, či ranná afterparty.sk, tanečná danceextravaganza.sk a variácie danceexxtravaganza.sk, dancextravaganza.sk, či exxtravaganza.sk, slogany maximummuziky.sk, maximumuziky.sk, maxximummuziky.sk, maxximumuziky.sk, motomail.sk, naspatdominulosti.sk, nastavusi.sk, nastavusihviezdam.sk, rannashow.sk, rannishow.sk, rastislavzitny.sk, rastozitny.sk, ale aj večerný program vybersinamaximum.sk, vybersinamaxximum.sk a zpatkydominulosti.sk. Informoval o tom web Rádia.sk.

Rádio Okey se s posluchači rozloučilo skladbou z 80. let skupiny Europe "The Final Countdown" (Závěrečné odpočítávání), které mělo upozornit na blížící se změnu ve slovenském éteru. Po první skladbě promluvil k posluchačům českým moderátor a zpěvák Leoš Mareš, který je tváří nejenom TV Nova ale i rozhlasové stanice Evropa 2 v Česku.

Rádio Európa 2 je dostupné všude tam, kde bylo slyšet Rádio Okey - tedy prostřednictvím sítě terestrických vysílačů a také na satelitu prostřednictvím platformy Skylink. Signál není kódován, takže je dostupný jak pro zákazníky konkurenční služby CS Link a také všechny zájemce o toto rádio bez nutnosti dekódovací karty.

technické parametry:

satelit: Astra 3A (23,5°E)
kmitočet: 12,565 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 2/3
norma: DVB-S

VKV/FM vysílače Rádia Európa 2 na Slovensku:

Bratislava 104,8 MHz
Nové Mesto nad Váhom 98,5 MHz
Nitra, Námestovo 95,2 Mhz
Považská Bystrica 96,3 Mhz


Žilina 102,8 Mhz
Martin 93,5 MHz
Banská Bystrica 106.0 MHz
Ružomberok 93,6 MHz
Poprad 100,9 MHz
Prešov 103,7 MHz
Košice 102,0 Mhz
Bardejov 107,1 MHz

redakce





Reklama




Vybrané články