Quantcast

Markíza: O spuštění DVB-T jsme nebyli oficiálně informováni

| Tisk

logo Slovenská komerční jednička TV Markíza reaguje na dnešní spuštění řádného digitálního TV vysílání na Slovensku bez účasti programů TV Markíza.

"O spustení prevádzky DVB-T, ktorá nahrádza súčasné pilotné vysielanie DVB-T, sme neboli oficiálne informovaní. V súvislosti s prepnutím pilotného vysielania DVB-T na riadne vysielanie, TV Markíza nemá ambíciu brzdiť tento proces, ale vzhľadom na to, že ide o strategické rozhodnutie vo väzbe na dohodu s prevádzkovateľom multiplexu – TOWERCOM, a. s., to predstavuje širší kontext právnych a technických otázok a tie sú predmetom rokovania. Máme za to, že nie je možné jednostranne vyradiť televíziu Markíza z pilotného digitálneho vysielania s odôvodnením, že začalo riadne vysielanie, pričom stále ide iba o pilotné vysielanie resp. prechodný multiplex," říká k dnešnímu ostrému startu DVB-T na Slovensku Oľga Dúbravská, hovorkyňa TV Markíza.

Na Slovensku byl dnes odpoledne uveden do komerčního provozu první multiplex - tzv. přechodný. Obsahuje programy Slovenské televize - Jednotka, Dvojka, Trojka a komerční programy JOJ a JOJ Plus. Po postupném uvolnění stávajících analogových kmitočtů vzniknou další sítě a tím i rozšíření nabídky o další programy.

Slovenská Rada pro vysílání a retransmisi na dnešním zasedání udělila digitální celoplošné licence televizím JOJ, JOJ Plus, TA3 a TV Karpaty. Licence umožňují vysílat programy prostřednictvím vznikajících multiplexů.



SOUVISEJÍCÍ:
Za rekordne krátky čas je DVB T realitou už aj na Slovensku

redakce





Reklama




Vybrané články