Quantcast

Skylink spustil nové kanály, včetně HBO HD

| Tisk

logo Nabídka satelitní platforma Skylink byla v těchto dnech rozšířena o nové kanály ve standardním i vysokém rozlišení (HDTV). V nabídce našel zájemce dětské, hudební, dokumentární i filmové programy. Tak stručně lze charakterizovat jarní programové novinky společností TradeTec a Towercom, které se starají o provoz satelitní služby, která již brzy bude mít miliontou zaktivovanou kartu.

Zákazník Skylinku tentokrát "skoro" nenajde žádné novinky v neplacené nabídce. Tím skoro lze označit vysílání placeného vzpomínkového hudebního kanálu Retro Music Television. Ten vysílá po dobu dvou měsíců zcela volně (free-to-air), takže není zapotřebí žádné předplatné ale ani přístupová karta.

Retro Music Television (RMT). Když už byla zmínka o nové české hudební televizi, představme si ji. Jedná se o projekt, který odstartoval včera 30.3.2010 po 11. hodině dopoledne během představení nové stanice na tiskové konferenci v Praze. RMT chce být obdobou známé britské hudební televize VH1 Classic, která se těší velké popularitě. S touto televizí bude mít český projekt řadu společných vlastností - například vysílání v obrazovém formátu 4:3, vysílání bez reklam, klipy ze 60. až 90. let minulého století či obdobné formáty popové 80s, 70s v 80s, 80s v 90s a další.

RMT zaplňuje mezeru na českém a slovenském televizním trhu s placenou televizí, která tu zatím existuje. Během dubna odstartuje další retro televize Muzika CS společnosti Film Europe, provozovatele kanálů DokuCS a Kino CS. Muzika CS bude přímou konkurencí pro RMT.

RMT se bude od jiných hudebních televizí odlišovat tím, že nebude vysílat reklamu. Na obrazovce nebudou probíhat žádné interaktivní SMS aplikace či chaty.

Do konce května bude vysílání šířeno formou FTA. Pak bude signál zakódován a dostupný zákazníkům s balíčkem Multi.

technické parametry:

* Astra 1G (23,5°E), freq. 11,797 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

bebe TV. Na platformu Skylink se po téměř dvouměsíční odmlce vrací dětský kanál bebe tv. Stanice se poprvé na platformě objevila v HD verzi na konci září /septembra 2009 v rámci promo. Bebe tv HD vysílal až do začátku února. Pak vysílání skončilo a krátce poté bylo dočasně nahrazeno šířením sportovního kanálu Trojka HD s přímými přenosy a záznamy ze zimních olympijských her z Vancouveru.

Kanál bebe TV je nyní šířen ve standardním rozlišení a je součástí nabídky Multi. Vysílání je určeno dětem ve věku od tří měsíců do tří let.

technické parametry:

* Astra 1G (23,5°E), freq. 11,797 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Fishing and Hunting. Kanál Fishing and Hunting (v překladu Rybolov a lov) slibuje dokumentární filmy věnované rybářským a loveckým oblastem z celého světa. 60 procent vysílacího času bude věnováno pořadům o rybaření a zbývající čas (40%) obsahu o lovu. Vysílání je cíleno na muže ve věku od 19 do 59 let. Kanál F+H je produkt maďarské společnosti IKO CABLE. Program je součástí nabídky Multi.

technické parametry:

* Astra 1G (23,5°E), freq. 11,876 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Cinemax. Náročnější filmoví diváci uvítají zařazení stanice Cinemax. Kanál přináší kultovní filmy a snímky nezávislých studií a také evropskou tvorbu. Jinými slovy Cinemax pokrývá typy filmů, které svým charakterem se neobjevují ve vysílání sesterských kanálů HBO, HBO2 a HBO Comedy.

Kanál Cinemax je nabízen v rámci cenově zvýhodněného mini balíčku spolu s HBO. Zákazník si nemusí předplácet Multi. Může samotný balíček HBO + Cinemax.

technické parametry:

* Astra 1G (23,5°E), freq. 11,992 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Z nabídky programů ve standardním rozlišení (SD) je to zatím všechno. V květnu se paket rozšíří o další dokumentární kanál - Viasat Explorer East. Kanál věnovaný přírodě a zvířatům. Program bude součástí placené nabídky Multi.



Skylink rozšířil nabídku také ve vysokém rozlišení. Dnes 31.3.2010 byl paket rozšířen o stanici HBO HD v české verzi. Kanál přináší stejný obsah jako ve standardním rozlišení (SD). Liší se ale obrazovou kvalitou. Většina obsahu je v nativním HD rozlišení.

HBO HD vysílá atraktivní filmové tituly většinou z posledních let, dokumentární filmy z produkce HBO, magazíny a také hudební koncerty.

Kanál je dostupný se zvukem v Dolby Digital (AC3) v českém a originálním jazyce.

Placenou nabídku Skylinku si může divák otestovat formou tzv. SMS ochutnávky - zasláním SMS zprávy na příslušné číslo. Ochutnávku může zákazník využít jen jednou a pro všechny produkty. Dokonce mají dlouholetí klienti Skylinku možnost si programy znovu "ochutnat" i tedy v případě, že tuto nabídku dříve již využili.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články