Quantcast

Česká Retro Music Television zahajuje vysílání

| Tisk

logo Na český a slovenský trh míří další hudební televize. Společnost Hudební televize, s.r.o. dnes spouští novou televizi zaměřenou na starší videoklipy pod názvem Retro Music Television. Dnes 30.3.2010 po 11. hodině dopoledne startuje vysílání nová česká televize.

Hudební Televize získala licenci na provoz nového kanálu šířeného prostřednictvím satelitu dne 16. února 2010 na pravidelném zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Retro Music Television bude specificky zaměřená na hudební produkci od počátku 60. do první poloviny 90. let dvacátého století (horní hranice se s časem přiměřeně posouvá) s důrazem na českou a slovenskou archivní produkci. Převažující podíl bude tvořit produkce tzv. středního proudu popu a rocku.

Minimálně 80 procent vysílacího času budou vyplňovat videoklipy. Zbývající prostor bude určen koncertům, reportážím, rozhovorům a ostatním typům pořadů. Cílem stanice pro propagace archivní české, evropské a světové hudební kultury různých žánrů od etna přes jazz až například po punk. 10 procent vysílacího času vyplní české a slovenské videoklipy.

Vzorem pro Retro Music Television je evropská mutace britské hudební televize VH1 Classic známá z nabídky UPC Direct a MTV Unlimited. Největším domácím konkurentem bude Muzika CS, nový projekt společnosti FILM EUROPE, který odstartuje během dubna letošního roku.

Retro Music Television bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

Kanál Retro Music Television bude v rámci promo akce zpočátku šířen v režimu free-to-air ( FTA), volně a do konce května nebude pro příjem nutná žádná přístupová karta. Pak bude satelitní signál zakódován systémy CryptoWorks a Irdeto a dostupný výhradně abonentům placené televize Skylink programového balíčku Multi.

technické parametry příjmu:



satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,797 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
platforma: Skylink
kódování: do konce května žádné, pak CryptoWorks + Irdeto

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články