Quantcast

Digi TV vypnulo Nagravision 2 u prvního českého programu

| Tisk

logo Na multiregionální satelitní placené televizi Digi TV pokračuje proces vypínání starého systému podmíněného přístupu Nagravision 2. Cílem je zlikvidovat pirátský příjem a lépe zabezpečit programy před možným neautorizovaným příjmem.

Dnes ve starém systému Nagravision 2 skončily 4 programy v českém jazyce, z toho u jednoho ryze českého kanálu (TV Óčko). Tyto programy jsou nyní dostupné - stejně jako zbývající programy platformy - na nových přístupových kartách, které společnost distribuovala svým klientům v minulých týdnech a měsících. Spolu s kartou dostali klienti instrukce, jak novou přístupovou kartu zaktivovat.

technické parametry - Animal Planet CE, Óčko TV, Zone Reality:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,643 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování (CA systém): Nagra Media Access (Nagravision 3 a 4)

technické parametry - Eurosport 2 North East Europe (Eurosport 2 Bundesliga):

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,717 GHz
polarizace: vertikální
SR: 118400
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování (CA systém): Nagra Media Access (Nagravision 3 a 4)



Systém Nagravision 2 je prolomen a dlouhodobě umožňuje přístup k placeným programů bez řádného předplatného a přístupové karty. Tento stav způsobuje provozovateli služby, společnosti RCS/RDS, nemalé finanční ztráty.

Vypnutí starého kódování Nagravision 2 by se nemělo žádným způsobem dotknout řádně platících diváků. Bez programů budou jen ti, kteří přijímali programy bez příslušného předplatného. Sledování programů bez řádné abonence je ilegální.

Vypínání starého systému N2 bylo z velké části provedeno v Maďarsku, Rumunsku, Srbsku a Chorvatsku. Programy pro český a slovenský trh jsou nyní poslední v plánu, kterých se plný přechod na nový systém týká.

Vedle výše uvedených 4 programů nejsou ve starém systému Nagravision 2 dostupné také stanice Animal Planet Europe a Minimax. V minulém týdnu se vypínání dotklo i slovenských komerčních kanálů TV Doma a JOJ Plus.

redakce





Reklama




Vybrané články