Quantcast

Česko-arabská stanice HE TV zahájila vysílání

| Tisk

logo Televizní společnost HE TV, s.r.o. odstartovala v neděli 12.12.2010 vysílání nové programové služby pod názvem HE TV za účasti zástupců nejen z české strany, ale i z řady arabských ambasád. HE TV je česko-arabský televizní kanál. Signál stanice je šířen prostřednictvím satelitu Atlantic Bird 4A na pozici 7,2 st. západně.

HE TV je nekódovaný program zaměřený na národnostní a etnickou menšinu z arabských zemí žijící v České republice. Přínos programové skladby HE TV není jen odbourání jazykové bariéry, ale také přiblížení kultury a dějin naší země vůči nim a naopak přiblížení kultury a dějin arabského světa českému divákovi. Plnohodnotný program stanice spustí během prvního kvartálu 2011.

Společnost HE TV s.r.o. získala licenci od českého regulátora médií Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dne 1.12.2009. Stanice má přinášet všeobecný program - zábavné pořady, aktuální publicistiku, dramatickou tvorbu, pořady pro děti a sport.

Licence HE TV platí pro územní rozsah zemí Afghánistán, Alžírsko, Bahrain, Bangladéš, Brunej, Čečensko, Egypt, Irák, Írán, Jemen, Katar, Komory, Kuvajt, Libye, Malajsie, Maledivy, Maroko, Mauretánie, Omán, Pákistán, Saudská Arábie, Somálsko, Spojené arabské emiráty, Sýrie, Súdán a Tunisko; Evropa - Portugalsko, Španělsko, Andora, Monako, Francie, Belgie, Lucembursko, Švýcarsko, Itálie, Německo, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Srbsko, Makedonie, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko, Česko, Holandsko, Polsko, Velká Británie, Irsko, Dánsko, Norsko, Švédsko a Turecko.

technické parametry příjmu:

satelit: Atlantic Bird 4A (7,2°W)
kmitočet: 10,892 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S


modulace: QPSK
service ID: 4
video PID: 516
audio PID: 1284
kódování (CA systém): žádný
pokrytí Střední Východ, jižní Evropa

HE TV vysílá prostřednictvím družice Atlantic Bird 4A (7,2°W) ve svazku Střední Východ, který pokrývá také severní Afriku a částečně jižní Evropu. Příjem transpondéru satelitu je ve střední Evropě možný s parabolami větších rozměrů (od cca 200 cm).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články