Quantcast

Thor 6: CETV, Music Box, TV Lux a rádia na novém kmitočtu

| Tisk

logo Slovenské televizní stanice CETV, Music Box, TV Lux a rozhlasové služby Hit FM a Hornet rádio vysílají od dnešního dne z nového transpondéru satelitu Thor 6 (0,8°W). Po relativně krátké době se jedná o další změnu kmitočtu slovenských volně vysílaných programů z této pozice.

Nový transpondér pro výše uvedené slovenské stanice provozuje společnost ESS (Eastern Space Systems), která na satelitech Thor provozuje celkem dva transpondéry. Ten druhý, nedávno spuštěný, nyní využívají stanice ze Slovenska.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,977 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK



Ve stejném multiplexu jsou dále volně vysílané programy Party TV a SKAT a dále v systému Conax stanice Ring BG, BTV Action, Planeta TV, MSAT, Series, Prizma a Film+ 2 (Hungary) určené pro kabelové a IPTV operátory v Bulharsku a Maďarsku. V paketu jsou dále rozhlasové stanice z Bulharska.

Změny kmitočtů programů na pozici 0,8°W, na satelitech Thor 5 a Thor 6, skandinávského satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting (TSBc), jsou poměrně časté. Všechny změny souvisí s optimalizací transpondérové kapacity. S optimalizací souvisí i přesuny programů na jiné kmitočty, což jsou nepříjemné změny zejména pro satelitní diváky s vlastními set top boxy, kteří musí provést nové naskenování stanic.

redakce





Reklama




Vybrané články