Quantcast

iConcerts a Nat Geo Wild HD testuje pro karty Skylink

| Tisk

logo Bulharský satelitní operátor Satellite BG nainstaloval systém podmíněného přístupu Skylink k dalším 2 programům ve vysokém rozlišení - iConcerts a Nat Geo Wild. U těchto dvou programů se objevil systém ICE karet Skylink a to CryptoWorks (CAID 0D96) a také Irdeto 2 (CAID 0624).

Satellite BG je bulharská pay-tv platforma využívající dva DVB-S a jeden DVB-S2 transpondér na satelitu Astra 3B (23,5°E), kde vysílá od začátku února letošního roku. Satellite BG zahájil spolupráci ve "výměně" programů - od Skylinku má již stanici Travel Channel HD. Nyní bulharský provider připojil systémy CryptoWorks a Irdeto k celkem 4 programům a to MTVN HD, Penthouse HD2, iConcerts a Nat Geo Wild HD.

Zatím není jasné, zda všechny stanice budou zařazeny do nabídky operátora a do jakých balíčků. To by mělo být jasné v následujících týdnech.


obrázek

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,207 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: CryptoWorks (0D06, 0D96) + Conax (0B01) + Irdeto 2 (0624)



iConcerts HD přináší koncertní vystoupení interpretů různých žánrů hudby. Je to první a zatím jediný HD kanál, který se specializuje na živá koncertní vystoupení. iConcert HD provozuje společnost Transmedia Communications.

Stanice přináší koncerty takových interpretů jako je např. Elvis Costello, Paul Simon, Yes, Bon Jovi, Marilyn Manson, Alice Cooper, Busta Rhymes, Korn, Mike and the Mechanics, UB40, Gary Moore, Ringo Starr, ZZ Top, Eric Clapton, U2, Bryan Adams, Lenny Kravitz, Black Eyed Peas, Amy Winehouse, Lily Allen, Sting, Santana, The Who, Toto, Scissor Sisters a řady dalších. Provozovatel drží práva k více než 800 koncertním vystoupením a svůj archív nadále rozšiřuje.

S programem a jeho náplní se mohli satelitní diváci seznámit během posledního víkendu, kdy stanice vysílala v režimu FTA.

Program Nat Geo Wild HD nabízí 220 hodin vysílání, v současnosti v anglickém jazyce, který je ročně obohacen o 50-75 hodin nového obsahu. Divácký profil tvoří především dospělí, přičemž mírně převažují muži. NGW HD se profiluje jako oblíbený tv kanál pro celou rodinu. Stanice zatím nemá lokalizaci.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články