Quantcast

Spektrum HD odstartoval na platformě Skylink

| Tisk

logo Na satelitní platformě Skylink bylo zahájeno vysílání dokumentárního programu ve vysokém rozlišení (HDTV) - Spektrum. Program Spektrum HD vysílá stejný program jako Spektrum v klasickém SD rozlišení, liší se však obrazovou kvalitou. Logo je shodné jako u televize Spektrum v SD, na obrazovce není index HD.

Spektrum HD je naší první stanicí, kterou ve vysokém rozlišení přinášíme divákům a jsme rádi, že premiérově ji mohou sledovat právě zákazníci Skylinku jakožto největšího satelitního operátora v České republice a na Slovensku,“ uvedla nedávno při slavnostním oznámení o vstupu stanice do nabídky operátora Alena Blahovcová, Vice-President Affiliate Sales ze společnosti Chello Central Europe.

Spektrum HD vlastní společnost Chello Central Europe, člen skupiny Liberty Global, Inc.

Spektrum SD/HD přináší dokumentární filmy z několika tématických okruhů - Ppopulární věda, dobrodružství a cesty, historie, království divočiny a každodenní život.


obrázek

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,109 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
service ID: 5045
video PID: 3515
audio PID: 3525 česky, 3535 maďarsky



CA systém (pro Skylink): Irdeto/CryptoWorks (ICE a Irdeto karty)

Spektrum HD vysílá na původní programové pozici sportovního kanálu Nova Sport HD. Takže není potřeba přístroj kvůli stanici Spektrum HD přelaďovat, pouze najít původní pozici, kde vysílal stanice Nova Sport HD.

Nova Sport HD vysílá nyní v rámci DVB-S multiplexu na satelitu Astra 3B (23,5°E), na freq. 11,895 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK.

Spektrum HD je součástí programových balíčků HD Plus, Multi, Kombi a Komplet. Program se oficiálně stává k 1.5.2011 součástí nabídky operátora. Technicky je dostupný pouze na nových ICE a Irdeto kartách. Na starých typech karet CryptoWorks nebude k dispozici. Zákazníci mohou využít zvýhodněné výměny karet.

redakce





Reklama




Vybrané články