Quantcast

CETV a TV Lux skončily na starém kmitočtu Thor 6

| Tisk

logo Slovenské privátní televizní stanice CETV a TV Lux ukončily svoji satelitní distribuci na družici Thor 6 na orbitální pozici 0,8 st. západně na starém kmitočtu. Vysílání je možné sledovat na nových parametrech příjmu, kam se stanice přesunuly.

Vysílání slovenských stanic CETV a TV Lux bylo možné doposud sledovat na freq. 11,958 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8. Na těchto parametrech se na pozicích CETV a TV LUX vysílá textová informace o novém kmitočtu. TV LUX se na nové frekvenci objevila 10.3.2011, později (1.4.2011) zde byla zapojena i regionální CETV.


obrázek

TV LUX je televizní stanice s programem zaměřeným na celou rodinu, která staví na duchovních hodnotách a tradicích římsko-katolické círvke. Vysílá široké spektrum informačních, vzdělávacích, publicistických a zábavných pořadů pro všechny věkové skupiny diváků, ve kterém nabízí svůj pohled na duchovní život.

CETV (TV Central) patří k největším regionálním televizím na Slovensku. Stanice přináší vlastní zpravodajské a publicistické relace, dále informace z politiky, ekonomiky, kultury, sportu a mnoha dalších oblastí společenského dění. CETV vysílá 24 hodiny denně. Program je sestaven do šesti čtyřhodinových bloků.


obrázek

nové technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,919 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S/QPSK

CETV (Central European TV)
service ID: 4012
video PID: 522 / MPEG-2/SD
audio PID: 660
CA systém: žádný, FTA vysílání

TV LUX


service ID: 4019
video PID: 518 / MPEG-2/SD
audio PID: 708
CA systém: žádný, FTA vysílání

Přeladění přijímače se týká satelitních diváků, kteří sledují tyto programy na vlastním set top boxu (ze základních parametrů se mění pouze frekvence). Na dotovaných set top boxech provozovatelů pay-tv se přeladění provede obvykle automaticky.

Přesunem TV LUX a CETV na nový transpondér a dalšími změnami na satelitech Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) se podařilo vytvořit slovenský satelitní DVB-S multiplex, který vedle těchto dvou programů také obsahuje Music Box, TV Patriot a dále balík rozhlasových služeb - Expres (mutace Bratislava, Západ, Stred, Východ, Žilina v AAC-HE), Expres (MPEG), FUN (5 mutací v AAC-HE), Hornet Rádio, Hit FM, Rádio One, Rádio Európa 2 (mutace Sever, Východ).

redakce





Reklama




Vybrané články