Quantcast

UPC DTH začala distribuovat nové karty UPC Direct

| Tisk

logo Lucemburský satelitní provider UPC DTH zahájil distribuci nových přístupových karet Irdeto pro příjem placené televize UPC Direct. Společnost o tom informovala v dopise adresovaném autorizovaným prodejcům této služby.

"Vzhledem k tomu, že společnost Irdeto oznámila od listopadu 2011 konec aktivní podpory karet Cryptoworks, společnost UPC DTH S.a r.l. začíná s distribucí karet nových - Irdeto Smart card," uvedl ředitel marketingu a prodeje UPC DTH pro Českou republiku a Slovensko Jiří Kraval. "Staré karty stáhnuté z trhu už nebudou poskytovány zpět do oběhu a distribuovat se budou už pouze karty nové," upozornil.

Nové přístupové karty jsou podle operátora plně kompatibilní s dotovanými set top boxy M5 a S8 (s integrovaným dekodérem CryptoWorks) dodávané zákazníkům UPC Direct.

obrázek Jak se dotkne uvedení nových karet na trh stávajících zákazníků? "Původní systém do celkové výměny všech karet vypnut nebude. Výměna původních karet bude probíhat pro začátek průběžně, to znamená každá karta, která se nám vrátí od zákazníků se už do oběhu nevrátí," popisuje plány webu parabola.cz Jiří Kraval z UPC DTH. "O masovějši výměně karet v případě plánu budeme informovat," doplnil webu parabola.cz.

Satelitní služba UPC Direct používá od počátku systém podmíněného přístupu CryptoWorks (CAID 0D02). Tento systém již není dále vyvíjen a brzy bude pro něj ukončena aktivní podpora. Provozovatel platformy se proto rozhodl využít novou verzi systému CryptoWorks od společnosti Irdeto, která pracuje s CAID 0D97. Nový systém Irdeto CryptoWorks byl poprvé uveden do provozu 10.2.2011 u dětského kanálu Nickelodeon. Postupně jej operátor rozšířil na všechny programy, včetně stanic ve vysokém rozlišení (HDTV), které poskytuje na českém, slovenském a maďarském trhu.



Systém Irdeto CryptoWorks (0D97) zároveň přináší nové služby a také i vyšší prvky zabezpečení před neautorizovaným příjmem.

Služba UPC Direct je nyní kryptována několika systémy - CryptoWorks (0D02), Nagra Media Access / Nagravision (CAID 1815) a nově také Irdeto CryptoWorks (0D97). Některé programy používají systém Conax. Jsou totiž určené i pro rumunský trh, kde společnost vlastní platformu Focus Sat.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články