Quantcast

Anixe HD se vrací zpátky na satelit Astra 19,2E

| Tisk

logo Německá komerční stanice Anixe HD se vrací na evropský satelitní systém Astra, na orbitální pozici 19,2 stupně východně. Od března 2011 bude HD program dostupný FTA všem satelitním divákům.

Televize Anixe HD v září loňského roku výrazně omezila svoji HD distribuci na pozici 19,2°E, kde vysílala jen ve večerních a nočních hodinách na sdílené kapacitě s demo HD kanálem SES Astra. O několik měsíců později - koncem listopadu se společnost Anixe HD Television GmbH and Co. KG rozhodla z finančních důvodů ukončit šíření HD distribuce na pozici 19,2°E. Do kabelových a IPTV sítí putoval signál Anixe HD ze satelitu Astra 3B (23,5°E), freq. 12,032 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK.

V německy hovořících zemích je prakticky výhradně přijímána pouze Astra a to pozice 19,2°E. Odchodem z tohoto hot spotu Astry přišel vysílatel o nemalý počet diváků, který získal za roky své existence. Anixe HD zahájil testovací vysílání v dubnu 2006. Za měsíc televize oslaví 5 let od vstupu do éry televize s vysokým rozlišení a spuštění vůbec první německé stanice, která byla od počátku dostupná pouze v HD rozlišení.


obrázek

Z důvodu počátečního nízkého rozšíření HD set top boxů v domácnostech později vznikla verze v klasickém rozlišení Anixe SD.

plánované technické parametry:

satelit: Astra 1KR, 19,2°E
kmitočet: 10,773 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK


service ID: 21100
video PID: 255
audio PID: 259
CA systém: žádný, FTA vysílání

Vedle Anixe HD vysílají FTA ze satelitního systému Astra 19,2°E i další programy - ARD HD (Das Erste HD), ZDF HD, Arte HD a Servus TV HD. Diváci v Německu mají dále k dispozici nabídku platformy HD+ a další stanice ve vysokém rozlišení v placené televizi Sky Deutschland.

Anixe HD a Anixe SD by neměly být posledními projekty vysílatele. Společnost plánuje spustit kanál s trojrozměrným obrazem Anixe 3D.

redakce





Reklama




Vybrané články