Quantcast

Nova Sport testuje v Conax na 23,5E

| Tisk

logo Placený sportovní kanál pro český a slovenský trh Nova Sport zahájil technické testy na nové kapacitě satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně. Signál stanice je překvapivě kryptován systémem Conax (CAID 0B00). Tento systém nepoužívá žádný český provider na této pozici. Systém Conax byl zvolen jen kvůli testům.

Signál Nova Sport v systému Conax je vysílán na kmit. 11,973 GHz, pol. V. Tedy na stejném transpondéru jako jsou další programy v českém jazyce - ČT HD a Ethnic TV. Signál stanice Nova Sport je zde šířen prostřednictvím společnosti Media Broadcast, která tímto patrně získá dalšího klienta díky vyhranému tendru na poskytovatele satelitního signálu. Pozice stanice je pojmenována NovaSportSD. K dispozici jsou dvě audio stopy - v češtině a s původním komentářem (při sportovních přenosech) a také elektronický programový průvodce (EPG).

Testy Nova Sport na nové kapacitě souvisejí s končící stávající smlouvou na zajištění distribuce české stanice Nova Sport na pozici 23,5°E, která vyprší koncem srpna 2011. Stanici doposud šířila pro DTC (kabelové operátory), satelitní opetátory a DTH platformy CS Link a Skylink společnost Media Vision. Diváky tak zřejmě čeká další kolo přelaďování set top boxů na nové parametry.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR 27500
FEC 5/6
DVB-S/QPSK


service ID 14100
video PID 164
audio PIDy 96 (česky), 97 (anglicky)
CA Conax

Systémy podmíněného přístupu operátorů Skylink a CS Link budou připojeny jakmile bude toto vysílání Nova Sport oficiální a dojde k dohodě s operátory služeb Skylink a CS Link.

Přeladění ostatních kanálů skupiny Nova Group se v současnosti nepřipravuje.

redakce





Reklama




Vybrané články