Quantcast

23,5E: Nova Sport se přesouvá na novou frekvenci

| Tisk

logo Primární vysílání stanice NOVA Sport na satelitu se přesouvá na novou frekvenci. Důvodem je uzavření nové smlouvy společnosti CET 21 spol. s r.o. na poskytování služeb primární distribuce satelitního vysílání se společností Media Broadcast.

Oproti současnému stavu dochází ke změně transpondéru a systému podmíněného přístupu. Primární vysílání televizní stanice NOVA Sport ve standardním rozlišení se přesouvá na novou frekvenci, a to na stejném satelitu ASTRA 23,5°E. Program bude zakódován v systému podmíněného přístupu Conax.

Na stávající frekvenci (12 070 MHz horizontálně) bude CET 21 spol. s r.o. šířit program do 31. 8. 2011. Na nové frekvenci (11 973 MHz vertikálně) se šíří program zatím v testovací verzi a od 1. září 2011 trvale.

Primární vysílání je určeno pro příjem signálu NOVA Sport pro kabelové operátory (DTC) a provozovatele satelitních platforem DTH. Diváků se tato změna nijak nedotkne s výjimkou uživatelů Skylink, CS Link a T-Mobile TV, kteří musí přeladit na novou frekvenci, případně provést automatické přeladění svých přijímačů. Systémy podmíněného přístupu Irdeto a CryptoWorks operátorů služeb CS Link a Skylink budou připojeny později.

Parametry satelitního příjmu programu NOVA Sport ve standardním rozlišení:

satelit: Astra 3B
orbitální pozice: 23,5°E
kmitočet: 11,973 GHz


polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
modulace: QPSK
norma: DVB-S
systém podmíněného přístupu: Conax

Na tomto kmitočtu je test Nova Sport v SD šířen od 26.7.2011. Frekvence nyní pro český a slovenský trh nová - vysílá zde také ČT HD a Ethnik TV.

redakce





Reklama




Vybrané články