Quantcast

freeSAT by UPC Direct: MTV Hits na novém kmitočtu

| Tisk

logo Abonenti satelitních platforem UPC Direct a freeSAT mohou hudební televizi MTV Hits přijímat už jen na novém kmitočtu satelitu Thor 6 (0,8°W). Společnost UPC DTH, provozovatel platformy, ukončila vlastní distribuci MTV Hits na kmitočtu 12,188 GHz. Uvolněná kapacita může být brzy využita pro šíření nového programu.

Kanál MTV Hits je od této chvíle pro abonenty satelitních služeb freeSAT by UPC Direct (Česká republika, Slovensko), UPC Direct (Maďarsko) a Focus Sat (Rumunsko) dostupný z transpondéru MTV Networks. Uživatelé dotovaných set top boxů mají přeladěn přístroj na nové parametry zcela automaticky. Majitelé vlastních přijímačů musí provést nové vyhledávání se zadáním níže uvedených parametrů.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,226 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: Conax (pro Focus Sat), CryptoWorks a Nagravision 3 (pro UPC Direct/freeSAT by UPC Direct)



V tomto paketu se vysílají také hudební stanice MTV Dance, MTV Rocks, VH1 Classic a dětská Nickelodeon European, které jsou dostupné i na kartách od UPC. Zbývající programy MTV European a VH1 European nejsou z této frekvence klientům UPC DTH k dispozici.

MTV Networks je jedním z partnerů UPC DTH na satelitním systému Thor skandinávského operátora Telenor Satellite Broadcasting (TSBc). UPC také spolupracuje s rumunskou ESS a severskou pay-tv službou Canal Digital. Výsledek toho jsou simulcrypty a efektivní využití satelitní kapacity na pozici 0,8°W.

redakce





Reklama




Vybrané články