Quantcast

Nový s/w Dreambox DM7020 HD řeší příjem HD stanic freeSAT by UPC Direct

| Tisk

Německá firma Dream Multimedia GmbH uvolnila před pár dny nový software verze 3.2.1a, který odstranil některé chyby původního softwaru 3.2.0, se kterým byl luxusní satelitní HD přijímač Dreambox DM7020 HD distribuován na trh.

Tedy zhruba po dvou týdnech od zahájení prodeje je zde první významná aktualizace řídícího softwaru. Softwarová podpora byla vždy od Dream Multimedia na špičkové úrovni a ne jinak tomu bude u této novinky.


obrázek

Jaké jsou tedy změny oproti stavu popisované v této recenzi? Asi nejdůležitější změna je již bezproblémový příjem HD kanálů freeSAT na družici Thor, pokud je karta vložena v interním dekodéru přijímače. Na zprovoznění funkcionality s CI modulem se ještě pracuje.

Tato změna se samozřejmě netýká jenom paketu freeSAT by UPC Direct, ale všech transpondérů kde se používá velmi vysoký datový tok.

Přesně takto to bylo i při uvedení modelu DM8000 HD PVR na trh, tedy historie se nám opakuje. Dále byly opraveny některé chyby, které způsobovaly nemožnost nahrávání z druhého tuneru, a též bylo plně opraveno nahrávání z hlubokého spánku přijímače.


obrázek

Také byla opravena občasná chybná inicializace pevného disku při bootování přístroje. Výrobce doplnil podporu pro další USB tuner značky Sundtek DVB-S2/DVB-C/DVB-T . Úplně byla také předělána obsluha připojených USB zařízení.



Nový software již podporuje i plugin LED manager, kterým ovládáte chování modré LED diody na předním panelu přístroje, obdobně jako je tomu u modelu DM 8000 HD PVR. Tolik alespoň v krátkosti některé ze změn v tomto novém softwaru.

Ing. Martin Švehlík
Omko Digital a.s.





Reklama




Vybrané články