Quantcast

0,8W: Filmbox - společná verze pro střední Evropu

| Tisk

logo Filmový kanál Filmbox filmové a distribuční společnosti SPI International začal dnes vysílat v jedné společné mutaci pro střední Evropu - pro český, slovenský, maďarský a dále také rumunský trh.

Rumunský provider ESS (Eastern Space Systems) provozovatel uplinku a několika multiplexů na satelitním systému Thor doplnil původní maďarský feed televize Filmbox o další volitelné jazykové stopy - českou, originální a o volitelné rumunské DVB titulky. Přidáním jazykových verzí byla založena společná mutace pro klíčové trhy kanálů Filmbox. Výhody pro provozovatele jsou značné - nejen úspora distribučních nákladů ale především zjednodušení distribuce ke klíčovým operátorům - UPC DTH a RCS/RDS. Prvně uvedený poskytuje program v rámci svých platforem freeSAT v Česku a na Slovensku, UPC Direct v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku. RCS/RDS zatím tento program neposkytuje. Nicméně stanice se má v nabídce této platformy objevit.

Založení mezinárodní verze hlavní SD stanice Filmbox se otevírá UPC DTH možnost další optimalizace kapacity - odpojení původní české verze Filmbox, kterou poskytuje z vlastní kapacity. Po přesunu kanálů MTV Networks se tak jedná o další optimalizaci šířených programů. Uvolněná kapacita se pak může použít pro jiné programy.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,747 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK



ID: FILMBOX
service id: 5
video PID: 7111
audio PID: 7211 maďarsky, 7311 česky, 7411 anglicky
DVB titulky: rumunsky
CA systémy: CryptoWorks (CAID 0D02, 0D97), Irdeto (0653), Conax (CAID 0B02), Nagravision (CAID 1815)

Filmbox podle svého profilu nabízí akční filmy komedie, dramata, seriály a minisérie. Kvalitní vysokorozpočtové snímky s hvězdným obsazením.

redakce





Reklama




Vybrané články