Quantcast

Prima ZOOM odstartuje 1. února 2013

| Tisk

logo Mezinárodní švédská zábavní skupina MTG, spoluvlastník TV Prima, dnes oznámila, že spouští v pořadí čtvrtý neplacený kanál v České republice. Od 1. února 2013 bude vysílat celoplošně kanál s názvem Prima ZOOM. Vysílání stanice bude určeno pro diváky starší 35 let. Portfolio MTG v České republice v současné době tvoří kanály Prima Family, Prima COOL a Prima LOVE.

Prima ZOOM bude vysílat denně od 8:00 do 02:00 hodiny a bude přinášet dokumentární a zábavní pořady z knihovny BBC a dalších mezinárodních poskytovatelů obsahu. Kanál uvede v premiéře dokumentární formáty jako Ocean Giants, Shark Hunters, The Birth of Europe a Superstorm USA. Každodenní vysílací struktura bude rozdělena po trojhodinových blocích se zaměřením jako jsou úžasné oceány, historie a království zvířat.

Prima ZOOM bude od počátku dostupná v České republice prostřednictvím digitálního terestrického vysílání (DVB-T) v rámci celoplošné distribuce multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG), IPTV a také v satelitních platformách Skylink a CS Link . Od počátku bude dostupná pro více než 90 procent obyvatel České republiky.

Kanál Prima ZOOM naladí pozemně všichni diváci, kteří mohou sledovat vysílání Prima LOVE. Jde totiž o stejný multiplex, který bude využívat i nový kanál.


obrázek

Televize Prima Zoom je svým programovým zaměřením především na dokument mezi českými televizemi specifická. Je určena všem, které baví zblízka poznávat zajímavá místa, lidi i příběhy. Jsme přesvědčeni, že Prima Zoom díky zajímavé programové nabídce a celoplošnému pozemnímu vysílání zaujme velké množství diváků po celé České republice,“ říká Marek Singer, generální ředitel FTV Prima.



MTG na český trh vstoupila v listopadu 2005 a získala 50 procentní podíl ve společnosti provozující hlavní kanál Prima. Ten byl před rokem představen pod názvem Prima Family. Společnost dále provozuje mužský kanál Prima COOL, spuštěný v dubnu 2009 a ženský kanál Prima LOVE, jenž odstartoval v březnu 2011. Prima Family je zábavní kanál zaměřený na diváky ve věku od 15 do 54 let, cílovou skupinou Prima COOL jsou diváci ve věku od 15 do 35 let a pro ženy ve věku od 25 do 40 let je určen program Prima LOVE. Stávající skupina kanálů měla v posledním kvartále 2012 v cílové skupině 15 až 54 let 39,1 procentní podíl na trhu.

Skupina také spouští novou webovou platformu Prima-zoom.cz. Divákům nabídne dokumenty a také redakční obsah, informace, zajímavé články týkající se obsahu a témat Prima ZOOM. Služba doplňuje stávající populární obsah Prima Play.

redakce





Reklama




Vybrané články