Quantcast

Prima ZOOM startuje. Kde ji naladíme?

| Tisk

logo V pátek 1.2.2013 ve 20:00 hodin na český televizní trh vstupuje nový kanál společnosti FTV Prima s názvem Prima ZOOM. Bude to první neplacený dokumentární kanál v České republice, který se zaměří na atraktivní dokumentární filmy z divácky nejzajímavějších oblastí - nejen vesmíru či přírody, ale například i dějin civilizace, historie válek či největších světových katastrof.

Prima ZOOM přinese dokumentární snímky především z produkcí BBC, National Geographic či Discovery. Řada dokumentů bude v české televizní premiéře.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Snímek z dokumentu Sloni na útěku. Uvidíte na Prima ZOOM

Sedm tematických bloků bude pevně ukotveno od pondělí do neděle v premiérách od 20.00 do 23.00 hod. se zaměřením na:

• Největší katastrofy
• Po stopách historie
• Fascinující příroda
• Zaostřeno na války
• Úžasné oceány
• Zázraky říše zvířat
• Tajemství Země a vesmíru (včetně oblíbeného tématu Dinosauři)

Vysílací struktura od 8:00 hodin do dvou hodin po půlnoci bude členěna do různých tříhodinových tématických bloků - 8:00 až 11:00 hodin, 11 až 14:00 hodin, 14 až 17:00 hodin atd. Divák najde svá oblíbená témata ve stejný den v týdnu.

ČTĚTE TAKÉ:
* Prima ZOOM - programové tipy na první týden vysílání
* Večerní pořady na Prima ZOOM v prvním týdnu

Televize Prima Zoom je svým programovým zaměřením především na dokument mezi českými televizemi specifická. Je určena všem, které baví zblízka poznávat zajímavá místa, lidi i příběhy. Jsme přesvědčeni, že Prima Zoom díky zajímavé programové nabídce a celoplošnému pozemnímu vysílání zaujme velké množství diváků po celé České republice,“ řekl dnes již bývalý generální ředitel FTV Prima Marek Singer.

Od počátku bude Prima ZOOM dostupná prakticky pro všechny české domácnosti. Stanice bude součástí celoplošné distribuce v DVB-T multiplexu 3 a dále také pro satelitní diváky v rámci platforem Skylink a CS Link . Zatím není jasné, zda se stanice objeví v nabídce Digi TV.

"V současné době je ještě brzo hodnotit, jestli a pokud ano tak kdy, bude nová stanice ZOOM součástí nabídky freeSAT," uvedl provozovatel freeSAT k otázce zařazení Prima ZOOM do nabídky. "Vše závisí i od toho, jaký bude mít ta která stanice kvalitní obsah a jakým způsobem muže obohatit naší nabídku," dodává.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Snímek z dokumentu Superbouře Sandy. Uvidíte na Prima ZOOM

technické parametry - Prima ZOOM:

DVB-T

multiplex 3: společně s celoplošnými programy Prima LOVE, Šlágr TV, TV Óčko, Pětka

Pokud chce přijímat kanál Prima ZOOM terestricky, je nutné být v dosahu multiplexu 3, který pokrývá 93,5 procent území na kterém žije 95,7 procent obyvatel ČR. Máte-li Prima LOVE, určitě naladíte i Prima ZOOM. Oba programy jsou ve stejném multiplexu.

satelit - platformy CS Link a Skylink

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

ID: Prima ZOOM
service ID: 13139
video PID: 3217


audio PID: 3218 česky
CA systém: CryptoWorks, Irdeto

Vedle nové televize Prima ZOOM je již v provozu nová webová platforma na adrese prima-zoom.cz, která umožní nejenom zhlédnout některé z nejzdařilejších dokumentů, ale nabídne i spoustu zajímavých článků tematicky se vztahujících k jednotlivým dokumentům, které naleznete pouze na uvedených stránkách.

Logo, navigace a další grafické prvky Prima ZOOM jsou dílem studia Oficina, se kterým FTV Prima dlouhodobě spolupracuje.

FTV Prima je jednou z dlouhodobě rostoucích skupiny na českém TV trhu. Vedle vlajkové lodi Prima Family provozuje také tématické kanály - pro mladé Prima COOL a pro ženy Prima LOVE. Nový kanál Prima ZOOM je tak čtvrtým kanálem pod značkou Prima.

redakce





Reklama




Vybrané články