Quantcast

HOROR FILM - TV program na první noci

| Tisk

logo Již 14.2.2013 začne na českém a slovenském trhu působit vůbec první kanál věnovaný žánrům jako jsou horor, mystery či fantasy. Na trh vstoupí nový televizní projekt Československé filmové společnosti - HOROR FILM. Stejný vysílatel provozuje známé placené tématické programy CS Film a CS Mini.

HOROR FILM odstartuje o půlnoci ze 13. na 14.2.2013 a to českým snímkem Poslední výkřik s Ivetou Bartošovou, Danou Morávkovou, Miro Šmajdou a dalšími. Po skončení filmu v 1:40 hodin čekají na diváky vůbec poprvé noční hororové zprávy. Diváci se v tomto pětiminutovém pořadu dozví novinky, které vznikají v tomto žánru.

V 1:45 hodin v noci čeká na diváky HOROR FILMu mysteriózní horor Černá smrt (2010). Ve 3:25 hodiny v pořadí třetí film první hororové noci - Koncert hrůzy (1990). Noční vysílání ukončí ve 4:55 hodin Noční zprávy. Program na další dny si můžete prohlédnost níže.


obrázek

Připomeňme, že HOROR FILM bude od počátku součástí placené nabídky Skylink na satelitu Astra 3B (23,5°E), která se zároveň stane distribuční platformou. Dále program najdou ve své nabídce i diváci největšího provozovatele kabelové televize v Česku - UPC. Televize HOROR FILM má také vlastní internetové stránky www.hororfilm.tv.

14.2.2013
00:00 Poslední výkřik
Krimi / Horor
Česko, 2012, 90 min
Režie: Tomáš Kučera
Hrají: Iveta Bartošová, Irena Máchová, Dana Morávková, Miloslav Mejzlík, Petra Horváthová, René Přibil, Miro Šmajda, Vojtěch Hájek, Petr Machala, Marek Jurčík, Jaroslav Synek, Štěpán Turek, Honza Kučera
V malém městečku Petrovice řádí sériový vrah a zabíjí studenty tamní střední školy. Policie pátrá po pachateli, ale nemůže najít žádnou stopu. Vše nasvědčuje tomu, že maskovaný zabiják má spadeno na Karin Tomečkovou, jejíž rodiče byli před 8 měsíci brutálně zavražděni. Vraždy začínají přibývat, stejně jako podezřelých. Policie se snaží vraha dopadnout, ale aby už nebylo pozdě. Vrah může být kdekoliv.

01:40 Noční zprávy
Noční zprávy poběží na našem horor kanále každý den, v premiéře vždy v sobotu a v neděli. Dozvíte se mnoho zajímavostí a hrůzných novinek ze světa hororů, jaké nové filmy se natáčejí nebo běží v kinech a jaké lahůdky jsme pro vás připravili na Horor filmu.

01:45 Černá smrt
Black Death
Horor / Mysteriózní
Německo / Velká Británie, 2010, 102 min
Režie: Christopher Smith
Hrají: Eddie Redmayne, Sean Bean, Carice van Houten, David Warner, Kimberley Nixon, John Lynch, Tim McInnerny, Andy Nyman, Emun Elliott, Tygo Gernandt, Johnny Harris
Léta Páně 1348, v anglickém království řádí epidemie moru. Smrt si nevybírá a kosí všechny bez rozdílu, v bezpečí před ní nejsou ani mniši za zdmi kláštera. Jedním z nich je mladý novic Osmund, jenž je rozerván mezi láskou k dívce Averill a láskou k Bohu. Rád by klášter opustil, ale také touží sloužit Bohu, a tak jej žádá, aby mu seslal znamení. V té chvíli do kláštera přichází biskupův vyslanec Ulric a přináší zvěst o vesnici, nepostižené morem. Mezi lidem se šušká o nekromantovi, který ve spojení s temnými silami umí křísit mrtvé, a takovým pověstem musí církev učinit přítrž. Vesnice se nachází uprostřed Velkého močálu a Ulric potřebuje průvodce. Osmund se sám nabídne a vydává se tak vstříc světu temnoty a krutého fanatismu.
Snímek Černá smrt, žánrově oscilujíci mezi historickým dramatem a hororem, nabízí kromě napínavé podívané také úvahu nad vztahem víry a moci a nebezpečím jakéhokoli fanatismu, plynoucího ať už z vypočítavosti, či hlubinných osobních pohnutek. Působivě zpracovaný příběh některými svými motivy dává vzpomenout kultovního Wicker Mana (1973) Robina Hardyho, Coppolovu Apokalypsu (1979), ale na mysl přijde i Vláčilovo Údolí včel (1967). Že tíhne k temnějším filmovým příběhům režisér Christopher Smith prokázal již svými předchozími hororovými snímky Metro (2004) a Izolace (2006).

03:25 Koncert hrůzy
A Cat In the Brain
Horor
Itálie, 1990, 87 min
Režie: Lucio Fulci
Hudba: Fabio Frizzi
Hrají: Lucio Fulci, Malisa Longo, Brett Halsey, Robert Egon, Paul Müller, Paola Cozzo
Absurdní, bizarní, děsuplné i masochistické – to všechno jsou přídavky, které si vysloužil tento filmový kousek ikony žánru pokleslých hororů Lucia Fulciho. Italský režisér v něm představuje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Představy, které většinou Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích hororových kousků, konzultuje s psychiatrem, jenž mu rovněž asociuje sadistické monstrum. Jedná se o další pacientovu paranoiu, anebo před ním stojí skutečný masový vrah, který se Fulciho filmy dokonale inspiroval?

04:55 Noční zprávy

15.2.2013
00:00 Zvuky temna
The Psychic
Horor / Mysteriózní
Itálie, 1977, 90 min
Režie: Lucio Fulci
Hudba: Fabio Frizzi, Franco Bixio
Hrají: Jennifer O’Neill, Marc Porel, Gianni Garko, Ida Galli, Elizabeth Turner, Luigi Diberti, Gabriele Ferzetti, Jenny Tamburi
Na vrcholu svých sil natočil LUCIO FULCI (ZOMBI 2, DŮM U HŘBITOVA, PÁTER THOMAS) vynikající giallo, které navždy definovalo tento žánr.
Žena inspirovaná svou jasnovideckou vizí rozbíjí ve svém domě stěnu, aby zjistila, že vize byla pravdivá a nachází za stěnou mrtvolu. Následně se se svým psychiatrem snaží objevit pravdu. Kdo je ta mrtvola zazděná u nich v domě a kdo ji tam dal? A podaří se ženě odhalit děsivé tajemství dřív, než se sama stane obětí krutých intrik?

01:40 Noční zprávy

01:45 Dítě z Manhattanu
Manhattan Baby
Horor
Itálie, 1982, 89 min
Režie: Lucio Fulci
Hudba: Fabio Frizzi
Hrají: Christopher Connelly, Martha Taylor, Brigitta Boccoli, Giovanni Frezza, Cinzia de Ponti, Cosimo Cinieri, Lucio Fulci
Egyptské prokletí řádí na území Manhattanu. Malá Susie Hackerová je spolu se svými rodiči v Egyptě, kde se její otec, slavný archeolog, zabývá průzkumem prastarých hrobek. Během prohledávání tajemného hrobu se profesorovi Hackerovi podaří zničit pečeť, která věznila starobylé Zlo. Profesor na čas oslepne a entita, která byla po mnoho věků uvězněna hluboko v poušti, vstoupí do jeho nevinné dcerky. Po návratu do New Yorku se konečně projeví pravá podstata prokletí a s děsivou pravidelností se začínají objevovat první krvavé vraždy.

03:15 Choking Hazard
Komedie / Horor
Česko, 2004, 81 min
Režie: Marek Dobeš
Hudba: František Fuka
Hrají: Jaroslav Dušek, Jan Dolanský, Anna Fialková, Kamil Švejda, Eva Janoušková, Eva Nádaždyová, Ondřej Neff, Marek Dobeš, Dagmar Patrasová, Štěpán Kopřiva, Jan Nemejovský, Robert Rosenberg, Tomáš Baldýnský, Růžena Bačáková, Simona Babčáková, Roman Izaiáš, Ludmila Hroudová, Tomáš Pospíšil
Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, kromě personálu sem nezabloudí živá duše, jak je rok uherák dlouhý. Přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, kurs, který je určen lidem hledajícím smysl života. Čili to pravé pro Hanušovou, Křenovcovou, Lefnerovou v závěsu s Nedobylem a koneckonců i pro Vernera. Ne tak úplně to pravé pro Měchuru, ale to teď nebudeme rozpatlávat. Důležité je, že se účastníci kursu dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Na samotě, hluboko v lesích, kromě personálu tam nezabloudí živá duše, jak je rok uherák dlouhý. Motel Halali je ideální místo.

04:40 Noční zprávy

16.2.2013
00:00 Podivní
The Crazies
Horor / Thriller / Sci-Fi
USA / Spojené arabské emiráty, 2010, 101 min
Režie: Breck Eisner
Hudba: Mark Isham
Hrají: Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson, Danielle Panabaker, Preston Bailey, Lisa K. Wyatt, Justin Miles, Lynn Lowry, Glenn Morshower, Gregory Sporleder, Jeremy Ambler, Matthew Lintz, Alex Van, Justin Welborn, Pierce Gagnon
Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie. Zdivočelí sousedé a přátelé se množí, nákaza šílenství se rozšířila po celém městečku a obyvatelé se navzájem vyvražďují. Šanci uniknout nemají ani ti, kteří zůstávají normální. Město obklíčila armáda a ozbrojenci ve skafandrech nekompromisně čekají, až se obyvatelé Ogden Marsh navzájem zlikvidují…

01:50 Noční zprávy

01:55 Oko ďábla
The Girl Who Knew Too Much
Thriller / Horor
Itálie, 1963, 92 min
Režie: Mario Bava
Hrají: Letícia Román, John Saxon, Valentina Cortese, Tiberio Murgia
Stylový thriller Maria Bavy, obecně pokládaný za první giallo film, představuje Leticii Roman v roli Nory, která cestuje do Říma navštívit svou nemocnou tetu. Teta ovšem téže noci umírá a Nora se stává svědkem vraždy. Policie ani laskavý dr. Bassi (John Saxon) jí ale nevěří, protože se nenašlo tělo, a Nora se stěhuje k přátelům své tety, Cravenovým. Čeká nás ještě několik dalších vražd spojených s desítkou let trvající sérií vražd obětí, vybraných v abecedním pořadí podle příjmení. Vyplatí se počkat si na překvapivý konec, stejně jako na zábavný vedlejší herecký výkon Valentiny Cortese.

03:25 Total Detox
Horor
Česko, 2011, 97 min
Režie: Roman Vojkůvka
Hudba: Robert Jíša
Hrají: Miroslav Rataj, Roman Vojkůvka, Jiří Krupica, Simona Zetíková, František Strnad, Martin Frajt
Nezávislý snímek hororového nadšence Romana Vojkůvky: Sekera je jediný lék. Jediné řešení je naprostá detoxikace. Mladý nadějný narkoman Martin (Jiří Krupica) je přinucen svým otcem (František Strnad) skončit s drogami. Zatímco se pokouší zbavit závislosti za pomoci psychoterapeuta Machovského (Miroslav Rataj), v temných zákoutích města maskovaný vrah brutálně masakruje každého, kdo má cokoliv společného s narkotiky. Pokud Martin nedokáže přestat, hrozí mu stejný osud. Krev smíchaná s heroinem teče špinavými ulicemi. Total Detox – slasher v klasickém střihu se vším, co k tomuto oblíbenému subžánru hororu patří.

05:05 Noční zprávy

17.2.2013
00:00 Malý obchod hrůz
The Little Shop of Horrors
Komedie / Horor
USA, 1960, 70 min
Režie: Roger Corman, Charles B. Griffith
Hrají: Mel Welles, Dick Miller, Jack Nicholson, Charles B. Griffith
Dobrácký, avšak nemotorný mladík Seymour pracuje jako pomocník pro všechno v nenápadném květinářství židovského majitele Gravise Mushnicka. Jednou se mu podaří vyšlechtit masožravou květinu, která ke svému životu vyžaduje lidské maso a krev. Jelikož květina přitahuje panu Mushnickovi nové zákazníky, je mladík ochoten rostlině vyhovět. Jenže jak květina roste, tak má stále větší hlad. A roste opravdu rychle…
Klasická černá komedie z dílny proslulého hororového režiséra Rogera Cormana se stala jedním z nejlepších děl tohoto tvůrce. Inspirovala divadelní muzikál, který se dočkal vlastního zfilmování v roce 1986. Vedlejší roli masochisty, který zažívá vrcholné okamžiky slasti v zubařském křesle, si s chutí zahrála budoucí hvězda první velikosti Jack Nicholson.

01:20 Noční zprávy

01:25 Zmeškaný hovor
Chakushin ari
One Missed Call
Horor
Japonsko, 2003, 112 min
Režie: Takashi Miike
Hudba: Kôji Endô
Hrají: Kō Shibasaki, Shin’ichi Tsutsumi, Kazue Fukiishi, Renji Ishibashi, Gorô Kishitani, Noriko Eguchi
Hrůzostrašný film ve stylu slavného Ringu (režie H. Nakata) a Nenávisti (režie T. Shimizu) je prvním Miikeho počinem na poli čistého hororu. Několik mladých lidí postupně obdrží na mobilní telefon záhadnou hlasovou zprávu z budoucnosti, v níž uslyší své vyděšené reakce z okamžiku vlastní násilné smrti…Nejen že tito lidé pochopí, jak krutý jejich konec bude, ale dozvídají se také přesný údaj o tom, kolik času jim zbývá. Objevme temnou stránku nástroje naší každodenní existence, jemuž bez obav svěřujeme svou absolutní důvěru: našeho mobilního telefonu!

03:15 Zvuky temna
The Psychic
Horor / Mysteriózní
Itálie, 1977, 90 min
Režie: Lucio Fulci
Hudba: Fabio Frizzi, Franco Bixio
Hrají: Jennifer O’Neill, Marc Porel, Gianni Garko, Ida Galli, Elizabeth Turner, Luigi Diberti, Gabriele Ferzetti, Jenny Tamburi

04:45 Noční zprávy

18.2.2013
00:00 Koncert hrůzy
A Cat In the Brain
Horor
Itálie, 1990, 87 min
Režie: Lucio Fulci
Hudba: Fabio Frizzi
Hrají: Lucio Fulci, Malisa Longo, Brett Halsey, Robert Egon, Paul Müller, Paola Cozzo

01:40 Noční zprávy

01:45 Total Detox
Horor
Česko, 2011, 97 min
Režie: Roman Vojkůvka
Hudba: Robert Jíša
Hrají: Miroslav Rataj, Roman Vojkůvka, Jiří Krupica, Simona Zetíková, František Strnad, Martin Frajt
Nezávislý snímek hororového nadšence Romana Vojkůvky: Sekera je jediný lék. Jediné řešení je naprostá detoxikace. Mladý nadějný narkoman Martin (Jiří Krupica) je přinucen svým otcem (František Strnad) skončit s drogami. Zatímco se pokouší zbavit závislosti za pomoci psychoterapeuta Machovského (Miroslav Rataj), v temných zákoutích města maskovaný vrah brutálně masakruje každého, kdo má cokoliv společného s narkotiky. Pokud Martin nedokáže přestat, hrozí mu stejný osud. Krev smíchaná s heroinem teče špinavými ulicemi. Total Detox – slasher v klasickém střihu se vším, co k tomuto oblíbenému subžánru hororu patří.

03:25 Dítě z Manhattanu
Manhattan Baby
Horor
Itálie, 1982, 89 min
Režie: Lucio Fulci
Hudba: Fabio Frizzi

04:55 Noční zprávy

19.2.2013
00:00 Černá smrt
Black Death
Horor / Mysteriózní
Německo / Velká Británie, 2010, 102 min
Režie: Christopher Smith
Hrají: Eddie Redmayne, Sean Bean, Carice van Houten, David Warner, Kimberley Nixon, John Lynch, Tim McInnerny, Andy Nyman, Emun Elliott, Tygo Gernandt, Johnny Harris

01:50 Noční zprávy

01:55 Malý obchod hrůz
The Little Shop of Horrors
Komedie / Horor
USA, 1960, 70 min

03:05 Poslední výkřik
Krimi / Horor
Česko, 2012, 90 min
Režie: Tomáš Kučera
Hrají: Iveta Bartošová, Irena Máchová, Dana Morávková, Miloslav Mejzlík, Petra Horváthová, René Přibil, Miro Šmajda, Vojtěch Hájek, Petr Machala, Marek Jurčík, Jaroslav Synek, Štěpán Turek, Honza Kučera

04:40 Noční zprávy

20.2.2013
00:00 Zombie 2
Zombie
Horor
Itálie, 1979, 91 min
Režie: Lucio Fulci
Hudba: Fabio Frizzi
Hrají: Tisa Farrow, Ian McCulloch, Richard Johnson, Al Cliver, Lucio Fulci, Ottaviano Dell’Acqua, Olga Karlatos, Dakar, Ugo Bologna
Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol.

01:40 Noční zprávy

01:45 Choking Hazard
Komedie / Horor
Česko, 2004, 81 min
Režie: Marek Dobeš



03:05 Podivní
The Crazies
Horor / Thriller / Sci-Fi
USA / Spojené arabské emiráty, 2010, 101 min
Režie: Breck Eisner
Hudba: Mark Isham

04:45 Noční zprávy

redakce





Reklama




Vybrané články