Quantcast

ČT spustí dva nové kanály - dětský ČT:D a kulturní ČT art

| Tisk

Česká televize (ČT) chystá na poslední srpnový den spuštění nového dětského kanálu ČT:D. Od září bude provozovat také kulturní kanál ČT art. Pod názvem ČT:D se skrývá dětský kanál, který bude vysílat denně mezi šestou hodinou ranní a osmou večerní. Večer a v noci bude na stejné frekvenci vysílat kulturní kanál ČT art. Oba dva nové televizní projekty dnes ČT představila na tiskové konferenci.

"Dětský kanál České televize nabídne atraktivní a smysluplné pořady, včetně pořadů s přesahem ke vzdělávání. Cílem dětského kanálu bude děti nejen bavit, ale i vzdělávat a tím nabídnout jak dětem, tak i jejich rodičům alternativu ke stávajícím komerčním stanicím pro děti a mládež," vysvětlil výkonný ředitel nového kanálu ČT:D Petr Koliha.


obrázek

ČT:D nabídne svým divákům zábavní a vzdělávací pořady, dětské filmy a pohádky, publicistiku, zahraniční dokumenty, sport a animaci. Děti předškolního a mladšího školního věku najdou své pořady na ČT:D především v ranních a dopoledních hodinách, ostatní diváci v odpoledních.

Na kanál ČT:D se přesunou dětské pořady z programů ČT1 a ČT2. Půjde o Studio kamarád, Kouzelnou školku či Planeta YÓ.

Veřejnoprávní Česká televize bude mít díky novému kanálu ČT art poprvé v historii také ucelenou zpravodajskou relaci o kultuře. Prostor v ní najde slovenská tvorba a studentské umělecké naděje.

Kulturní kanál ČT art bude vysílat denně od 20:00 do 01:30 hodiny.




obrázek

"Vysílání kulturních pořadů patří k jedné ze základních funkcí veřejnoprávního média. Zřízením vlastního kanálu získává kultura poprvé v historii České televize ucelený a pravidelný prostor v hlavním vysílacím čase," upozorňuje generální ředitel České televize Petr Dvořák. Cílem televize je přinášet informace o kulturních oblastech a oborech v kontextu v rozmanité stopáži a fomátech.

Vysílání ČT art každý večer zahájí ucelená zpravodajská relace o kultuře s živými vstupy z akcí. Zpravodajství doplní pravidelný publicistická a diskusní talkshow k tématům z vybrané oblasti kultury. Na zpravodajství naváže každý den programový blok na jiné téma.

V pondělí na diváky ČT art čeká divadlo, v úterý současná hudba a pořady o výtvarném umění, ve středu kulturní magazíny, čtvrtek patří českým dokumentům a literatuře, pátek filmu. Sobotní komponované večery věnované osobnostem, tématům nebo význačným akcím. Neděle bude patřit světovému artovému filmu v původním znění a klasické hudbě.

zdroj: ČT

redakce





Reklama




Vybrané články