Quantcast

KinoSvět nabídne dokumenty o vesmíru, historii i přírodě

| Tisk

logo V pátek 1.3.2013 vstoupí na český a slovenský trh nový dokumentární kanál s názvem KinoSvět. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně a bude šířena jako neplacený program. Obyvatelé Prahy a středních Čech novou televizi naladí na klasickou terestrickou anténu.

KinoSvět bude vysílat dokumentární filmy o vesmíru, historii, vědě a technice, filmu, válce, umění, přírodě a lidech. Pořady budou rozděleny do jednotlivých žánrů s významným podílem české a slovenské produkce. Žánry budou umístěn do bloků a premiéra bloku bude vždy každý den v 15:00 hodin. Každý blok bude reprizován 8x denně.

Televize bude podporovat klíčové hodnoty, které budou součástí veškerého obsahu - radost, hravost a myšlení, zvídavost a úžas, interaktivita a spoluúčast, tradice a paměť, vzdělanost a znalost a také úcta a slušnost.

Programové bloky

V programovém schématu televize KinoSvět se objeví i některé dokumenty a magazíny, které se objevují ve vysílání sesterského placeného programu CS Film. Nová doku stanice KinoSvět přinese kromě jiného pořady Filmové noviny, DVD Aréna, Filmový týdeník a dále se na obrazovky vrátí legendární Grygar a jeho Okno vesmíru dokořán.

Ukázka z chystaných pořadů:

Historie - Šlechtické rody Rožmberkové
Lidé - Jiří Kajínek - Mírový mág
Válka - Pearl Harbor
Film - Film u Hybernů
Film o filmu - Babovřesky
Filmové noviny - Zpravodajství ze světa filmu
DVD Aréna - Novinky ve světě DVD

Historie - Šlechtické rody: Páni z Hrace
Lidé - Příběh Marie Černé
Vesmír - Okna vesmíru dokořán: Šťastná planeta
Příroda - Maledivy
Historie - Filmový týdeník
Film o filmu - Nebeští jezdci
Filmové noviny - Zpravodajství ze světa filmu



Portál

Televize KinoSvět bude aktivní také na internetu. Na internetových stránkách www.kinosvet.tv bude brzy v provozu televizní portál KinoSvět s přehledem programů, články k vybraným pořadům v souvislostech. Součástí webu bude také on-line archív pořadů.

Dostupnost stanice

Od počátku bude KinoSvět dostupný pro více než 2,5 milionu diváků. Cílovou skupinou budou muži a ženy ve věku od 34 do 55 let a obsahově rozšiřuje nabídku i pro cílovou skupinu CS film.

Stanice KinoSvět se objeví v nabídkách kabelových a IPTV operátorů. Začátkem března 2013 bude zařazen do nabídky kabelového operátora UPC Česká republika. K 1.3.2013 odstartuje ve vybraných sítích zemské digitální televize. Kanál bude součástí Regionální sítě 4 společnosti Prague Digital na K46 v Praze a středních Čechách.

Provozovatelem televize KinoSvět bude Československá filmová společnost, která již provozuje placené programy CS Film, CS Mini a Horor Film. Celkově čtvrtou a první neplacenou televizí bude KinoSvět.

redakce





Reklama




Vybrané články