Quantcast

ESPN America opouští trh. Co to bude znamenat pro diváky?

| Tisk

logo Dne 31. července 2013 skončí televizní kanály ESPN v Evropě - v výjimkou Velké Británie, kde bude ESPN vysílat prostřednictvím společnosti British Telecom. ESPN bude pokračovat ve svých operacích v Evropě a zaměří se na rozvoj služeb dostupných na internetu takových jako je "player" s vysíláním přímých přenosů nebo sportovních informačních služeb, přístup jiným vysílatelům s licencí na sportovní pořady a také organizaci závodů X Games (včetně události v Mnichově, Barceloně a Tignes v roce 2014).

ESPN America SD i ESPN America HD skončí i v Česku a na Slovensku. Oba programy jsou doposud součástí nabídky satelitní platformy freeSAT.

Aktivity ESPN v Evropě po 1.8.2013:

- ESPN Player - díky této službě bude možné sledovat přenosy z některých her doposud vysílaných na programu ESPN America - jako jsou univerzitní basketbalové ligy, americký fotbal, X Games či závody automobilů.

- celodenní informační servis - v nejbližší době ESPN se zaměří na rozvoj svých internetových služeb a aplikací pro mobilní zařízení pro přenos nejnovějších sportovních informací, výsledky, analýzy a audio a video materiály. Mezi značkami, které vlastní ESPN jsou takové specializované služby jako ESPNFC (fotbal), ESPNcricinfo (kriket), ESPNscrum (rugby), XGames.com a ESPNF1. Kromě toho odesílatel zve na využívání stránek ESPN.com, přední světový sportovní internetový portál.

- X Games - organizuje ESPN X Games a jde o největší událost ve světě akčních sportů. V roce 2013 se do X Games dostaly další 3 města a nyní jsou hrané v Aspenu a Los Angeles (USA), Tignes (Francie), Foz do Iguaçu (Brazílie), Barceloně (Španělsko) a také v Mnichově (Německo). V roce 2014 budou do tohoto seznamu zařazeny americká místa.



- prodej licencí pro vysílání pořadů a sportovních soutěží - ESPN je předním distributorem televizních práv na soutěže jako NASCAR, IndyCar, NCAA Football, NCAA Basketball, World Series of Poker. ESPN prodává práva na vlastní produkci: relaci X Games a oceňovaný dokumentární seriál "30 for 30" a "Nine for IX". Kromě toho ESPN má práva na materiály z nejslavnějších boxerů jako Mohammad Ali, Mike Tyson a Joe Frazer.

podle satkurier.pl, ESPN

redakce





Reklama




Vybrané články